Branża Mleczarska 100 Firm

Raporty z kraju (wszystkich: 847, strona 29 z 29)

Szukaj:

Forum Mleczarskie Handel 6/2008 (31)
Janusz Górski, Agnieszka Lesińska
Tłuszcze: Narodziny giganta
Dodano: 2009-02-14

W segmencie tłuszczów do smarowania i smażenia powstaje sytuacja, w której Grupa Bunge (Kruszwica ZT wraz z ZPT Warszawa i przejętymi wcześniej strukturami Grupy Olvit) przystąpi do ostrej rywalizacji o rynek z firmą Unilever Polska. Ich udziały rynkowe w segmencie tłuszczów do smarowania i smażenia będą bowiem zbliżone. Można spodziewać się odświeżenia wizerunku marek i rozwoju produktów. Będzie to konieczne, bo rynek tradycyjnych margaryn i miksów słabnie.


Forum Mleczarskie Handel 5/2008 (30)
Janusz Górski
Sery żółte: Ludzie chcą dziur w serze
Dodano: 2009-02-13

Powyższy tytuł w skrócie tłumaczy to, czego konsumenci poszukują stojąc przed półką z serami. Dziury to kwintesencja sera i jego jakości. I wszystko wskazuje na to, ze popyt na sery tego typu rośnie. Ale starzy weterani (gouda i edamski) pozostaną już na zawsze tuzami tego rynku. Chyba że producenci znów popsują ich jakość.


Forum Mleczarskie Handel 5/2008 (30)
Janusz Górski
Innowacje: Mleko: Więcej niż mleko
Dodano: 2009-02-11

Wbrew temu co głoszą niekiedy środki masowego przekazu, mleko pozostaje jedynym tak zdrowym i tak cenionym przez żywieniowców i lekarzy produktem. Dlatego mleko jest wyrobem, który intryguje coraz większą rzeszę menedżerów w branży FMCG. Jego wartość bowiem już dawno udowodniły najpoważniejsze autorytety naukowe na całym świecie. Z tego względu wszyscy zadają sobie pytanie: jak wykorzystać te walory do sprzedaży innych wyrobów?


Forum Mleczarskie Biznes 1/2008 (01)
Janusz Górski
Trendy: Produkty mleczne z kwasami Omega-3
Dodano: 2008-11-26

W świecie, w którym zaskakiwani jesteśmy coraz to nowszymi produktami, mleku łatwo jest być zepchniętym na bok przez inne, niekoniecznie zdrowe wyroby.


Forum Mleczarskie 2/2008 (27)
Janusz Górski
Napoje mleczne: Przyszłość płynie w napojach
Dodano: 2008-10-09

Mleko to naturalne i wiarygodne środowisko do tworzenia produktów prozdrowotnych, wspomagających funkcje ludzkiego organizmu. Firmy spożywcze z całego świata zastanawiają się jak wykorzystać zalety mleka, by poprzez jego dodatek ich produkty mogły choć trochę zyskać na zdrowotnym prestiżu.


Forum Mleczarskie 2/2008 (27)
Janusz Górski
Sery żółte: Z nożem na gardle
Dodano: 2008-10-08

Sery podpuszczkowe to kategoria, której znaczenie w polskim handlu rośnie. Wpływa na to postępujący proces innowacji w zakresie opakowań oraz uatrakcyjniania oferty, skoncentrowanej dotąd na łagodnych serach typu holenderskiego. Działanie firm mleczarskich staje się jednak coraz trudniejsze w związku z ogromnymi stratami jakie przyniosła niespodziewana obniżka cen negocjowanych przez sieci oraz dekoniunktura na świecie.


Forum Mleczarskie 1/2008 (26)
Janusz Górski
Trendy: Tłuszcze: Ucieczka do przodu
Dodano: 2008-10-07

Z początkiem 2008 roku rozpoczynamy cykl poświęcony innowacjom. Dzielimy go na część obejmującą teorię i praktykę. Chcemy jednocześnie wytłumaczyć i pokazać handlowcom zajmującym się nabiałem i tłuszczami żółtymi wszystkie istotne aspekty dotyczące żywności funkcjonalnej. W pierwszym numerze Forum w części "Innowacje w praktyce" zwracamy uwagę na innowacje w tłuszczach.


copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij