Komunikaty prasowe wszystkich: 2 914

Strona 1 z 146
Polska
Euroser Dairy Group: Cheddar Red Dublin Dairy plastry

Cheddar Red Dublin Dairy w plastrach to półtwardy ser o wyraźnym aromacie typowym dla sera Cheddar. Charakteryzuje go intensywna, pomarańczowa barwa, którą zawdzięcza dodatkowi karotenu. Jest źródłem białka oraz wapnia. Doskonale urozmaici każdy przepis, zwłaszcza dania, w których można go zapiec. Wytwarzany z mleka pochodzącego od irlandzkich krów, a te większość roku spędzają na zielonych łąkach! Dojrzewa 2–3 miesiące.

 

pokaż
© pro-karton
Polska
Dlaczego nakrętki zostały przytwierdzone do opakowań?
© pro-karton

Z początkiem lipca 2024 roku wejdą w życie nowe przepisy dotyczące przytwierdzonych zakrętek. Obowiązek ten obejmie niektóre pojemniki na napoje o pojemności do 3 l, w tym kartony do płynnej żywności. Rozwiązanie to budzi wątpliwości wśród niektórych konsumentów. Warto więc wytłumaczyć, dlaczego jest wprowadzane.

pokaż
© danone
Polska
Marka Danacol powraca jako jogurty i suplementy diety
© danone

Grupa spółek Danone rozszerza ofertę, wprowadzając jogurt pitny Danacol i suplement diety Danacol Plus, które dzięki zawartości steroli roślinnych obniżają poziom cholesterolu we krwi. Jest to odpowiedź Danone na ważną potrzebę społeczną, bo problem podwyższonego poziomu cholesterolu dotyczy 67% Polaków powyżej 20 r.ż.

pokaż
© pim
Polska
Produkcja mleka nie będzie wydajna bez odpowiedniego dobrostanu
© pim

– Tylko zwierzęta zdrowe, utrzymywane w dobrych warunkach środowiskowych są w stanie zapewnić wysoką produkcję – podkreślił dr hab. inż. Mariusz Bogucki, prof. PBŚ, kierownik Katedry Hodowli i Żywienia Zwierząt Wydziału Hodowli i Biologii Zwierząt Politechniki Bydgoskiej. – Krowy ras mlecznych nigdy nie osiągną wysokiej wydajności, jeśli nie będą utrzymywane w warunkach odpowiedniego dobrostanu.

pokaż
© spomlek (sm)
Najlepsi hodowcy bydła mlecznego nagrodzeni
© spomlek (sm)

15 rolników, dostawców mleka do mleczarni Spomlek (SM) otrzymało statuetki i nagrody w konkursie Gospodarstwo Roku. 3 gospodarstwa wyjechało z uroczystej Gali Toyotami Yaris Cross w barwach marki serów Serenada. Podsumowanie sztandarowego konkursu mleczarni odbyło się 13 czerwca.

pokaż
Polska
Grupa Polmlek: Śmietanka UHT o zawartości tłuszczu 12%

Polmlek rozszerza ofertę śmietanek UHT o nowy format – śmietanka UHT o zawartości tłuszczu 12% w opakowaniu o pojemności 1 l. To oferta dla konsumentów, którzy doceniają wielozadaniowość tego produktu. Śmietanka Polmlek doskonale komponuje się z deserami, może być dodawana do kawy, bo zapewnia jej niezwykłą kremowość, może też być stosowana w daniach wytrawnych. Świetna do zup i sosów. Niezastąpiona w każdej kuchni.

pokaż
© hochland polska
Polska
Piknik Pracowników Hochland 2024
© hochland polska

Piknik dla Pracowników Hochland Polska to już tradycja. W tym roku impreza odbyła się 8 czerwca w Hotelu 500 w Tarnowie Podgórnym. Na uczestników w każdym wieku jak zawsze czekała moc atrakcji, a podczas spotkania promowano takie wartości, jak przyjaźń, zdrowie i bezpieczeństwo. 

pokaż
© figand (zm)
Polska
Figand (ZM) przenosi się do nowego biura
© figand (zm)

Firma Figand (ZM) przeniosła swoją siedzibę do nowego budynku biurowego. Lokalizacja znajduje się bezpośrednio przy zakładzie produkcyjnym w Wolanowie. Poprawia to integrację działań i usprawnia codzienną współpracę między działami. Budynek został zaprojektowany z myślą o komforcie i efektywności pracy pracowników. Nowoczesna infrastruktura oraz przestronne, jasne wnętrza sprzyjają kreatywności i innowacyjności.

pokaż
Polska
Euroser Dairy Group: Ser kozi Goat Farm

Naturalny komponent twojej diety

Ser kozi Goat Farm charakteryzuje się delikatnym smakiem oraz aksamitną, półtwardą konsystencją. Jest to produkt wolny od sztucznych aromatów. Wybór naturalnego sera koziego to zatem świetne rozwiązanie dla osób, które uwielbiają doskonały smak, a zarazem chcą unikać wysoko przetworzonych wyrobów. Produkt z czystym składem, bogaty w witaminy i składniki mineralne, jest odpowiednim rozwiązaniem dla wegetarian. Jego wyjątkową jakość dodatkowo potwierdza Chronione Oznaczenie Geograficzne – to certyfikat zapewniający o wyjątkowych właściwościach sera  ze względu na określony region, z którego pochodzi.

pokaż
Polska
Alima-Bis poszerza sieć partnerów ds. obrotu proszkami spożywczymi

Alima-Bis uznany producent proszków mlecznych i serwatkowych, w związku z rozwojem oferty produktowej i szeroko zakrojoną ekspansją na rynki całego świata, aktywnie poszukuje do współpracy osób z wieloletnim doświadczeniem w handlu B2B, które odpowiadać będą za poszerzanie sieci zakupów i sprzedaży oferowanych przez Alima-Bis proszków spożywczych – mlecznych i serwatkowych, na rynku polskim i europejskim.

pokaż
Polska
Już wkrótce masło z Koła (OSM) w nowym wydaniu

Kolskie masło to produkt z ponad 90-letnią tradycją. Cechuje się doskonałym, mlecznym smakiem i zapachem oraz jednolitą, smarowną konsystencją, dzięki czemu łatwo rozsmarowuje się na pieczywie. Wszystko to dzięki jego wyjątkowej strukturze i zmniejszonej ilości powietrza w gotowym produkcie. 

Już wkrótce znakomite jak zawsze, ale w nowej, odświeżonej szacie graficznej.

pokaż
© zppm
Polska
ZPPM zaprasza na bezpłatne szkolenie
© zppm

Związek Polskich Przetwórców Mleka zaprasza na bezpłatne szkolenie pt.: “Raportowanie zrównoważonego rozwoju w przedsiębiorstwach mleczarskich“. Szkolenie odbędzie się w godzinach 11:00 – 15:30, w dniu 20 czerwca 2024r., w Centrum Konferencyjnym “Zielna” przy ul. Zielnej 37 w Warszawie. 

pokaż
© mlekpol (sm)
Chiny
Mlekpol na targach SIAL China 2024 
© mlekpol (sm)

Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol zaprezentowała swoje produkty podczas targów SIAL China 2024 w Szanghaju. W ramach realizacji projektu Trade Milk, wspólnie z innymi członkami Polskiej Izby Mleka, promowała polskie wyroby mleczarskie, cieszące się w Państwie Środka dużą popularnością. 

pokaż
Polska
Grupa Polmlek: Serek wiejski lekki

Serek wiejski lekki Polmlek jest uzupełnieniem oferty i jednocześnie ukłonem w stronę klientów, którzy często pytali o wersję light ulubionego serka. Pyszne ziarenka twarogu o sprężystej strukturze zalane są świeżą śmietanką. Jest to wersja klasycznego serka, ale o obniżonej zawartości tłuszczu. Polecany w zdrowej, zbilansowanej diecie. Najlepiej smakuje ze świeżymi warzywami, pomidorami, rzodkiewką, papryką.

 

pokaż
© hochland polska
Polska
Hochland Polska przełącza się na system SAP S4/HANA
© hochland polska

Po wielu miesiącach dostosowań i testów integracyjnych Hochland Polska kończy pracę nad największą międzynarodową operacją w historii firmy związaną z cyfryzacją – przejście na nowy system SAP o nazwie S/4HANA. Najważniejszym celem wdrażanego właśnie projektu jest zwiększenie efektywności i możliwości wzrostu zgodnie ze strategią Hochland zwaną Wizja 2025.

pokaż
mlekpol (sm)
Polska
Mlekpol (SM): Dania do pokochania – ruszył konkurs z Łaciatą w roli głównej
mlekpol (sm)

Tradycyjne placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną? A może racuchy z rabarbarem ze śmietanowym kleksem? To Ty decydujesz, na co masz dziś ochotę!

Kup dowolną śmietanę Łaciatą i zachowaj paragon, następnie wejdź w zakładkę Konkurs na smietanalaciata.pl i zagłosuj pod jednym z dwóch filmów na wybrane przez siebie danie. Kreatywnie uzasadnij swój wybór i wyślij zgłoszenie. Do zgarnięcia w konkursie są zestawy garnków i naczyń, a także roboty i akcesoria kuchenne. Wygrywają najciekawsze odpowiedzi! 

 

pokaż
© hochland polska
Polska
Supply Chain Hochland Polska w akcji!
© hochland polska

Supply Chain Management, czyli zarządzanie łańcuchem dostaw, to jeden z kluczowych procesów firmy produkcyjnej. W biurze Hochland Polska w Poznaniu kolejny raz stawił się niemal cały zespół Supply Chain na czele z Katarzyną Malczewską, Dyrektorem Łańcucha Dostaw w Hochland Polska.

 

pokaż
© pim
Polska
Zrównoważona produkcja i przetwórstwo mleka ma znaczenie
© pim

Zrównoważona produkcja i przetwórstwo mleka to system, który dąży do minimalizowania negatywnego wpływu na środowisko naturalne i maksymalizowania dobrostanu zwierząt na wszystkich etapach łańcucha produkcyjnego. Główne cele zrównoważonej produkcji i przetwórstwa mleka:

pokaż
© hochland polska
Polska
Druga odsłona „Masterclass" Akademii Hochland Professional
© hochland polska

Akademia Hochland Professional kontynuuje cykl szkoleń klienckich w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti. Drugie warsztaty odbędą się 6 czerwca w Łodzi, a ich tematem przewodnim będzie ‘Snacking trend’, czyli przekąski na słodko i na słono. W niezapomnianą podróż kulinarną tym razem zapraszają Maciej Majzon-Wójtowicz i Karol Okrasa.

pokaż
© hochland polska
Hochland – stabilny partner dla rolników
© hochland polska

Hochland Polska skupuje mleko od ponad 500 dostawców z rejonów zwanych „zielonymi płucami Polski”. Są to gospodarstwa rodzinne, dostarczające mleko do zakładu w Węgrowie od wielu lat, niejednokrotnie od trzech pokoleń. Trzy z nich 24 maja odwiedzili przedstawiciele Działu Współpracy z Dostawcami Mleka i Kierownictwa Hochland.

pokaż
Strona 1 z 146