Brak nadchodzących wydarzeń

Minione wydarzenia wszystkich: 37

Strona 1 z 2
World of Private Label

Tysiące kupców i odwiedzających z ponad 110 krajów świata odwiedza targi marek własnych w Amsterdamie.

pokaż
41. Konferencja Naukowo-Techniczna nt. Problemy gospodarki energią i środowiskiem w mleczarstwie

Organizatorzy mają zaszczyt zaprosić na 41. Konferencję Naukowo-Techniczną pt. „Problemy gospodarski energią i środowiskiem w mleczarstwie”. Konferencja o takim tytule odbędzie się już po raz czterdziesty pierwszy.

"Do udziału w Konferencji zapraszamy: Prezesów i Dyrektorów przedsiębiorstw mleczarskich, ich zastępców, głównych mechaników i energetyków, pracowników firm i instytucji technicznych, właścicieli firm specjalistycznych, pracowników firm projektowych oraz pracowników naukowych, zainteresowanych gospodarką energią i środowiskiem.

Gospodarzami regionalnymi konferencji będą:

1. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Myszkowie

OSM w Myszkowie powstała 1 stycznia 1989 r., ale jej historia sięga lat 60., kiedy to pierwszy Zakład Mleczarski istniał w Niegowie. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Myszkowie przerabia rocznie ok. 18 mln litrów mleka, skupionego od ponad 400 dostawców. Surowiec pochodzi z czystych, ekologicznych gospodarstw usytułowanych na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Jest producentem głównie serów żółtych typu holenderskiego, mleka spożywczego, śmietany, kefiru i koncentratu serwatki. Artykuły mleczarskie dostarcza na rynek lokalny, Śląska i sieci wielkopowierzchniowych. Prezesem Zarządu Spółdzielni jest obecnie Joanna Kaptacz.

2. PPrzedsiębiorstwo Produkcji i Montażu „MontSpoż już od ponad 30 lat działa w obszarze produkcji maszyn i urządzeń ze stali kwasoodpornej. Na przestrzeni lat firma na czele z prezesem inż. Alojzym Kwiatkowskim, stała się cenionym i uznanym na rynku producentem zbiorników wykonanych ze stali kwasoodpornych oraz wyspecjalizowała się w projektowaniu, wykonywaniu oraz serwisie maszyn dla przemysłu spożywczego, chemicznego i farmaceutycznego. Jakość świadczonych usług, kompleksowa obsługa oraz indywidualne podejście do klienta pozwoliła na trwałą współpracę z największymi potentatami z wyżej wymienionych branż.

Obrady Konferencji będą się odbywać w dniach 5-8 września 2022 r. w Hotelu Kmicic Belvedere & Spa w miejscowości Złoty Potok w Jurze Krakowsko Częstochowskiej - Krainie pełnej lasów, jezior i tajemniczych starych zamków (https://www.hotel-kmicic.pl/). Ten uroczy hotel usytuowany jest naprzeciwko rzeki, 9 km od rezerwatu przyrody Parkowe, 5 km od zamku Ostrężnik i 2 km od Groty Niedźwiedziej."

 

Prezes Zarządu Stowarzyszenia N-T„Energia i środowisko w mleczarstwie”, Przewodniczący Konferencji prof. dr hab. inż. Ryszard Żywica, prof. zw.

Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego Konferencji dr inż. Mirosława Witkowska-Dąbrowska

 

Rada Programowa

Przewodniczący Konferencji: prof. dr hab. inż. Ryszard Żywica, prof. zw.

Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego:

dr inż. Mirosława Witkowska-Dąbrowska

Członkowie komitetu organizacyjnego:

mgr inż. Jan Marjanowski – Przewodniczący Rady Programowej Stowarzyszenia N-T/Właściciel Przedsiębiorstwa Marcor

Joanna Kaptacz – Prezes Zarządu Myszzków (OSM)

inż. Alojzy Kwiatkowski, Prezes Przedsiębiorstwa Produkcji i Montażu MontSpoż

 

Sekretariat konferencji:

Anida Micińska

Tel. 698 663 828 / 606 488 745 (w godz. 10.00 – 15.00)

e–mail: konferencja.energia@gmail.com;

anida.micinska@uwm.edu.pl;

m.witkowska@uwm.edu.pl

 

Celem Konferencji jest wymiana doświadczeń i poglądów oraz integracja środowiska naukowego i praktyków zainteresowanych problematyką gospodarki energią i środowiskiem w produkcji i przetwórstwie żywności. Prezentowane innowacyjne rozwiązania techniczne ułatwią realizację strategii „Zrównoważonego Rozwoju” i „Zielonego Ładu” przez polską branżę mleczarską.

 

Ważne terminy i opłaty

Uprzejmie prosimy o wypełnienie formularza zgłoszeniowego uczestnictwa w tegorocznej konferencji, dostępnego pod linkiem:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe6M7ihosm7wTdBGSN0jxgCwIQ9Z167WQC9Q1mhRqL4Fg-Qlg/viewform?usp=sf_link

 

pokaż
19. Międzynarodowe Forum Spółdzielczości Mleczarskiej

Rok 2022 to czas ogromnych wyzwań stojących przed wszystkimi branżami i przedsiębiorcami bez względu na wielkość i skalę prowadzonej działalności.

Obecna sytuacja wymusza podjęcie działań, które staną w obronie szeroko pojętego sektora mleczarskiego. W zbliżającym się okresie czekają nas wyzwania związane z napaścią Rosji na Ukrainę. Już dziś widać, że ostatnie wydarzenia wstrząsnęły globalnym rynkiem, a ich implikacje na sektor mleczarski z pewnością będą znaczne.

Nowa Wspólna Polityka Rolna, Zielony Ład, strategia „Od pola do stołu” oraz wojna w Ukrainie wymuszają na nas nowe spojrzenie na przyszłość sektora mleka. To zmieni nasze mleczarstwo na lata.
Wspomniane wydarzenia oraz polityki wyznaczające kierunek działania unijnego rolnictwa, będą miały ogromny wpływ na kształt przyszłego sektora mleczarskiego. Potencjalny kryzys żywnościowy, a także ambicje środowiskowe i klimatyczne, zmiany w zakresie podejścia do opakowań czy samego produktu mogą i będą wymuszać na nas zupełnie nowe podejście do przetwórstwa i produktów mleczarskich.

Założenia Europejskiego Zielonego Ładu oraz strategii „Od pola do stołu” są ambitne i w dużej mierze oczekiwane przez społeczeństwo, ale ciągle wiążą się z wieloma niewiadomymi, a dodatkowo często wewnętrznie sprzecznymi propozycjami.

Konferencja ma charakter prezentacji eksperckich połączonych z panelami dyskusyjnymi, które są wyjątkową okazją do wymiany poglądów na tematy dziś najistotniejsze dla światowego sektora mleczarskiego z reprezentantami branży z całego świata. Polska, jako jeden z europejskich liderów produkcji i przetwórstwa mleka, wnosi ogromny wkład w kształtowanie tej światowej polityki.

Jest nam niezmiernie miło poinformować, że Janusz Wojciechowski unijny Komisarz ds. Rolnictwa potwierdził uczestnictwo w Forum, co podnosi rangę wydarzenia. Ponadto podobnie jak w poprzednich edycjach swój udział zapowiedziało wielu ekspertów branży mleczarskiej.

W konferencji uczestniczyć będą m.in. Pekka Pesonen – sekretarz generalny Copa Cogeca, Alexander Anton – Sekretarz Generalny EDA, Jerzy Plewa – ekspert TeamEurope, były dyrektor generalny DG Agri. Przedstawiciele rządu amerykańskiego – USDA, szefowie największych europejskich organizacji i związków przetwórców i producentów mleka, a także radcy rolni np. Francji, Niemiec, Holandii i wielu innych krajów.

W tegorocznej edycji będziemy rozmawiać o wyzwaniach dla światowego sektora mleczarskiego w okresie kryzysu popandemicznego i wojny w Ukrainie – w tym o zielonej transformacji oraz bezpieczeństwie żywnościowym. Poruszymy także tematy związane z zarządzaniem ryzyka w branży mleczarskiej. Nasi eksperci będą mówili również o szansach i wyzwaniach dla sektora mleczarskiego w kontekście nowej Wspólnej Polityki Rolnej, Zielonego Ładu i krajowych planów strategicznych. Z pewnością każdy zainteresowany branżą znajdzie coś dla siebie.

Serdecznie zapraszamy do udziału w największej konferencji sektora mleczarskiego w Europie Środkowo-Wschodniej.

pokaż
XV Euroforum Polskiego Mleczarstwa

Podczas Euroforum odbędą się:

Krajowa Ocena Przetworów Mlecznych i Konkurs „Produkt Mleczny Roku 2022”.
IV edycja Konkursu „Innowacje Techniczne i Technologiczne w Mleczarstwie”.
Seminaria poświęcone problematyce sektora mleczarskiego z uwzględnieniem aktualnej sytuacji w mleczarstwie i wyzwań przed nim stojących.
Sympozjum techniczno-technologiczne. 
Jubileusz 25-lecia Polskiego Komitetu Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/ IDF.
Uroczysta Gala z wręczeniem medali i statuetek laureatom ww. Oceny i konkursów.

Organizatorami XV Euroforum Polskiego Mleczarstwa są: Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy, Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich oraz Polski Komitet Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/IDF.

pokaż
Innodairy: 28. Sympozjum Technika i Technologia w Przemyśle Mleczarskim

Organizator, Firmy oraz Partner: Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Zw. Rew. w Warszawie mają zaszczyt zaprosić do udziału w Sympozjum, które odbędzie się w Olsztynie.

pokaż
Anuga Food Tec

Targi Anuga Food Tec to obowiązująca lektura dla inżynierów poszukujących sposobów wyposażenia zakładów produkujących żywność oraz decydentów wybierających najlepsze konfiguracje sprzętu.

https://www.anugafoodtec.com/

Top menedżerowie i kierownicy produkcji firm spożywczych, którzy odwiedzają targi Anuga FoodTec poszukują możliwości optymalizacji i rozbudowy posiadanych instalacji. Na targach nie mówi się o innowacjach w zakresie poszczególnych komponentów i maszyn, ale innowacyjności całych linii produkcyjnych, efektywności, zrównoważonym rozwoju, oszczędności wody, prądu oraz surowców.

pokaż
23. Seminarium „Postęp techniczny w przetwórstwie mleka Techmilk”

Postęp techniczny w przetwórstwie mleka - to kluczowe seminarium dla branży mleczarskiej w Polsce. 

Organizatorzy: 

Przewodniczący: dr hab. inż. Fabian Dajnowiec: fabian.dajnowiec@uwm.edu.pl

Sekretarz: dr inż. Józef Warechowski: jozef.warechowski@uwm.edu.pl

Katedra Inżynierii, Aparatury Procesowej i Biotechnologii Żywności, Wydział Nauki o Żywności, UWM w Olsztynie.

pokaż
Euromlecz 2022. Konferencja Mleczarstwa Polskiego, Ciechocinek

Jest to jedno z największych wydarzeń polskiego mleczarstwa, gdzie zjeżdżają się zarządy i przedstawiciele całego środowiska mleczarskiego (w tym prezesi spółdzielni mleczarskich z całej Polski). Lista zapraszanych gości na konferencje Euromlecz jest imponująca, stąd spodziewamy się rekordowej frekwencji uczestników. Ze względu na ograniczone możliwości zapewnienia noclegów, prosimy o jak najszybsze potwierdzenie uczestnictwa poprzez wypełnienie załączonego formularza. 

Chcąc zapewnić każdej firmie możliwość spotkania ze znamienitymi gośćmi, można zgłosić maksymalnie do 4 osób z jednej firmy.

Koszt uczestnictwa w konferencji wynosi 810 zł od jednej osoby i 1320 zł od dwóch osób w pokoju 2-osobowym. Koszt zawiera udział w konferencji (w tym we wszystkich imprezach kulturalno-rozrywkowych), wyżywienie, noclegi, wstęp na baseny i do zespołu saun. Proponujemy Państwu również możliwość umieszczenia roll-up i kolportażu materiałów reklamowych w miejscu trwania konferencji w cenie 2000 zł.

Formularze zgłoszeniowe prosimy kierować na adres: euromlecz@podtezniami.pl

Informacje szczegółowe na temat konferencji oraz zgłoszenie rezerwacji w sekretariacie Kliniki pod nr telefonu 54 416 70 08 u Pani Anny Gorzkiewicz.

pokaż
Gulfood

Tegoroczny Gulfood to wystawcy i odwiedzający ze 185 krajów, ponad 4000 firm, ponad 200 prelegentów, 21 hal wystawowych. Więcej na:

https://www.gulfood.com/

 

pokaż
E-commerce Summit

Bezpłatna Konferencja – E-commerce Summit Światowe trendy w handlu internetowym Już 28 listopada w Warszawie odbędzie się Konferencja E-commerce Summit, która m.in. pozwoli odpowiedzieć na pytanie - jak pozostać w czołówce sprzedaży detalicznej online i opracować najbardziej skuteczną strategię dla swojej firmy. Tematyka wydarzenia będzie dotyczyła różnych aspektów postępu i rozwoju e-commerce, e-biznesu oraz e-usług.

pokaż
35. Międzynarodowe Targi Spożywcze Anuga

10 specjalistycznych imprez pod jednym dachem - to główne hasło targów Anuga. Anuga są największymi targami żywności i napojów na świecie (7200 wystawców ze 100 krajów i 160 tys. zwiedzających). W tym roku targi te obchodzą 100-lecie.

pokaż
Polagra-Food

Targi Polagra Food to miejsce dialogu pomiędzy producentami i dystrybutorami żywności. Targi Polagra Food to wydarzenie o charakterze B2B skoncentrowane na budowaniu relacji handlowych na linii producenci żywności – odbiorcy biznesowi – kupcy z sieci handlowych oraz hurtownicy i detaliści z branży spożywczej

pokaż
Ogólnopolskie Święto Sera - VII Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa

Organizatorami są: Uniwersytet Warmińsko- Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności, Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością Samorząd Województwa Warmińsko-Mazurskiego Urząd Miasta w Olsztynie Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Zw. Rew. w Warszawie

pokaż
Chleb Ser Wino

To Festiwal sławiący polskie naturalne produkty, rodzimą kuchnię, tradycje i to co na naszych stołach najlepsze. Sandomierz od dłuższego czasu kojarzy się z dobrym jedzeniem, winem i owocami, bo przecież okolica słynie z wielkich sadów owocowych, a niezaprzeczalne walory turystyczne ściągają tu całe rodziny. Na sandomierskim Rynku będzie sporo atrakcji zarówno dla zwiedzających i wystawców - pokazy, degustacje, animacje oraz Festiwalowa Kawiarenka w której odbywać się będą spotkania i prezentacje gości specjalnych. Odbędzie się sporo pokazów; pieczenia chleba, robienia pierogów, pokazów kulinarnych i prawdziwie spektakularne show gotowania, takich z ogniem, dymem, azotem, gdzie swój kunszt pokażą wspaniali, słynni kucharze.

pokaż
Trepko: V Konferencja i Pokaz Maszyn Pakujących

Konferencja i wystawa umożliwią Państwu zapoznanie się z szerokim asortymentem urządzeń m.in. liniowym automatem do aseptycznego napełniania i zamykania, różnymi modelami rotacyjnych automatów pakujących, automatami do formowania i owijania kostek, pełnym zakresem rozwiązań pakowania zbiorczego, naszymi najnowszymi osiągnięciami w zakresie technologii formowania, napełniania i zamykania (FFS), a także w pełni kompleksowymi automatami do napełniania butelek.

pokaż
Święto Mleka i Serów na Mazowszu

Organizatorem wydarzenia jest Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Grodzisku Mazowieckim.

pokaż
Światowy Dzień Mleka w Polsce z Mlekovitą

Gwiazdą wieczoru będzie Margaret, a następnie kabaret Łowcy B. Wcześniej zaśpiewają Boryss i News, zatańczy Zespół Pieśni i Tańca Mazowia. Oprócz tego rodzinne zabawy i konkursy dla dzieci oraz Mistrzostwa w Piciu Mleka.

pokaż
VI. Wielkopolskie Święto Mleka i Powiatu Kolskiego

Celem przedsięwzięcia jest budowanie partnerskich relacji ze społecznościami lokalnymi województwa wielkopolskiego – dostawcami mleka oraz branżą mleczarską, a także rozwój świadomości w zakresie zdrowotnych walorów mleka i jego przetworów.

pokaż
drinktec

Drinktec to wiodące targi handlowe dla branży napojów i produktów płynnych.Oferują rozwiązania z zakresu przetwórstwa, napełniania, pakowania i marketingu produktów płynnych.

pokaż
Dziecięcy Piknik Mleczny w Czarnkowie

Organizowany we współpracy z Polską Izbą Mleka Piknik zawierać będzie m.in. pokazy kulinarne, atrakcje w ogródku mlecznym. Gwiazdą wieczoru będzie Anna Wyszkoni.

pokaż
Strona 1 z 2