Brak nadchodzących wydarzeń

Minione wydarzenia wszystkich: 36

Strona 1 z 2
World of Private Label

2500 wystawców producentów z 70 krajów, 60 pawilonów narodowych i regionalnych z 34 krajów, ponad 1000 wystawców zrównoważonych produktów, ponad 600 produktów wybranych i prezentowanych na targach New Product Expo.

Ponad 60 asortymentów marek własnych sprzedawców detalicznych z całego świata w supermarkecie PLMA Idea i ponad 100 zwycięzców nagród PLMA International Salute to Excellence Awards 2023

pokaż
Gulfood

Tegoroczny Gulfood to wystawcy i odwiedzający ze 185 krajów, ponad 4000 firm, ponad 200 prelegentów, 21 hal wystawowych. Więcej na:

https://www.gulfood.com/

 

pokaż
Euromlecz 2022. Konferencja Mleczarstwa Polskiego, Ciechocinek

Jest to jedno ze znaczących wydarzeń polskiego mleczarstwa, gdzie zjeżdżają się zarządy i przedstawiciele środowiska mleczarskiego (w tym prezesi spółdzielni mleczarskich z całej Polski). Lista zapraszanych gości na konferencje Euromlecz jest zawsze wysoka, stąd Organizator spodziewa się wysokiej frekwencji. Ze względu na ograniczone możliwości zapewnienia noclegów, Organizator prosi o jak najszybsze potwierdzenie uczestnictwa poprzez wypełnienie załączonego formularza. 

Koszt uczestnictwa w konferencji wynosi 975 zł od jednej osoby i 1590 zł od dwóch osób w pokoju 2 osobowym. Koszt zawiera udział w konferencji (w tym we wszystkich imprezach kulturalno-rozrywkowych), bankiet, noclegi, wstęp na baseny i do zespołu saun. Proponujemy Państwu również możliwość umieszczenia roll-up i kolportażu materiałów reklamowych w miejscu trwania konferencji w cenie 2500 zł.

Formularze zgłoszeniowe prosimy kierować na adres: euromlecz@podtezniami.pl
Informacje szczegółowe na temat konferencji oraz zgłoszenie rezerwacji w sekretariacie Kliniki pod nr telefonu 54 416 70 08 u Pani Anny Gorzkiewicz.

pokaż
29. Targi Mleczarskie Mleko Expo

XXIX edycja targów tradycyjnie zgromadzi mleczarnie spółdzielcze oraz dostawców usług do sektora mleczarskiego. To także okazja do spotkania i wymiany doświadczeń we wspólnym gronie oraz dyskusji z przedstawicielami resortu rolnictwa. Wydarzenie objął swoim patronatem Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Henryk Kowalczyk. Hasłem Targów jest:  Mój Dzień z Mlekiem.  

pokaż
41. Konferencja Naukowo-Techniczna nt. Problemy gospodarki energią i środowiskiem w mleczarstwie

Organizatorzy mają zaszczyt zaprosić na 41. Konferencję Naukowo-Techniczną pt. „Problemy gospodarski energią i środowiskiem w mleczarstwie”. Konferencja o takim tytule odbędzie się już po raz czterdziesty pierwszy.

"Do udziału w Konferencji zapraszamy: Prezesów i Dyrektorów przedsiębiorstw mleczarskich, ich zastępców, głównych mechaników i energetyków, pracowników firm i instytucji technicznych, właścicieli firm specjalistycznych, pracowników firm projektowych oraz pracowników naukowych, zainteresowanych gospodarką energią i środowiskiem.

Gospodarzami regionalnymi konferencji będą:

1. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Myszkowie

OSM w Myszkowie powstała 1 stycznia 1989 r., ale jej historia sięga lat 60., kiedy to pierwszy Zakład Mleczarski istniał w Niegowie. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Myszkowie przerabia rocznie ok. 18 mln litrów mleka, skupionego od ponad 400 dostawców. Surowiec pochodzi z czystych, ekologicznych gospodarstw usytułowanych na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Jest producentem głównie serów żółtych typu holenderskiego, mleka spożywczego, śmietany, kefiru i koncentratu serwatki. Artykuły mleczarskie dostarcza na rynek lokalny, Śląska i sieci wielkopowierzchniowych. Prezesem Zarządu Spółdzielni jest obecnie Joanna Kaptacz.

2. PPrzedsiębiorstwo Produkcji i Montażu „MontSpoż już od ponad 30 lat działa w obszarze produkcji maszyn i urządzeń ze stali kwasoodpornej. Na przestrzeni lat firma na czele z prezesem inż. Alojzym Kwiatkowskim, stała się cenionym i uznanym na rynku producentem zbiorników wykonanych ze stali kwasoodpornych oraz wyspecjalizowała się w projektowaniu, wykonywaniu oraz serwisie maszyn dla przemysłu spożywczego, chemicznego i farmaceutycznego. Jakość świadczonych usług, kompleksowa obsługa oraz indywidualne podejście do klienta pozwoliła na trwałą współpracę z największymi potentatami z wyżej wymienionych branż.

Obrady Konferencji będą się odbywać w dniach 5-8 września 2022 r. w Hotelu Kmicic Belvedere & Spa w miejscowości Złoty Potok w Jurze Krakowsko Częstochowskiej - Krainie pełnej lasów, jezior i tajemniczych starych zamków (https://www.hotel-kmicic.pl/). Ten uroczy hotel usytuowany jest naprzeciwko rzeki, 9 km od rezerwatu przyrody Parkowe, 5 km od zamku Ostrężnik i 2 km od Groty Niedźwiedziej."

 

Prezes Zarządu Stowarzyszenia N-T„Energia i środowisko w mleczarstwie”, Przewodniczący Konferencji prof. dr hab. inż. Ryszard Żywica, prof. zw.

Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego Konferencji dr inż. Mirosława Witkowska-Dąbrowska

 

Rada Programowa

Przewodniczący Konferencji: prof. dr hab. inż. Ryszard Żywica, prof. zw.

Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego:

dr inż. Mirosława Witkowska-Dąbrowska

Członkowie komitetu organizacyjnego:

mgr inż. Jan Marjanowski – Przewodniczący Rady Programowej Stowarzyszenia N-T/Właściciel Przedsiębiorstwa Marcor

Joanna Kaptacz – Prezes Zarządu Myszzków (OSM)

inż. Alojzy Kwiatkowski, Prezes Przedsiębiorstwa Produkcji i Montażu MontSpoż

 

Sekretariat konferencji:

Anida Micińska

Tel. 698 663 828 / 606 488 745 (w godz. 10.00 – 15.00)

e–mail: konferencja.energia@gmail.com;

anida.micinska@uwm.edu.pl;

m.witkowska@uwm.edu.pl

 

Celem Konferencji jest wymiana doświadczeń i poglądów oraz integracja środowiska naukowego i praktyków zainteresowanych problematyką gospodarki energią i środowiskiem w produkcji i przetwórstwie żywności. Prezentowane innowacyjne rozwiązania techniczne ułatwią realizację strategii „Zrównoważonego Rozwoju” i „Zielonego Ładu” przez polską branżę mleczarską.

 

Ważne terminy i opłaty

Uprzejmie prosimy o wypełnienie formularza zgłoszeniowego uczestnictwa w tegorocznej konferencji, dostępnego pod linkiem:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe6M7ihosm7wTdBGSN0jxgCwIQ9Z167WQC9Q1mhRqL4Fg-Qlg/viewform?usp=sf_link

 

pokaż
XV Euroforum Polskiego Mleczarstwa

Podczas Euroforum odbędą się:

Krajowa Ocena Przetworów Mlecznych i Konkurs „Produkt Mleczny Roku 2022”.
IV edycja Konkursu „Innowacje Techniczne i Technologiczne w Mleczarstwie”.
Seminaria poświęcone problematyce sektora mleczarskiego z uwzględnieniem aktualnej sytuacji w mleczarstwie i wyzwań przed nim stojących.
Sympozjum techniczno-technologiczne. 
Jubileusz 25-lecia Polskiego Komitetu Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/ IDF.
Uroczysta Gala z wręczeniem medali i statuetek laureatom ww. Oceny i konkursów.

Organizatorami XV Euroforum Polskiego Mleczarstwa są: Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy, Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich oraz Polski Komitet Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/IDF.

pokaż
Anuga Food Tec

Targi Anuga Food Tec to obowiązująca lektura dla inżynierów poszukujących sposobów wyposażenia zakładów produkujących żywność oraz decydentów wybierających najlepsze konfiguracje sprzętu.

https://www.anugafoodtec.com/

Top menedżerowie i kierownicy produkcji firm spożywczych, którzy odwiedzają targi Anuga FoodTec poszukują możliwości optymalizacji i rozbudowy posiadanych instalacji. Na targach nie mówi się o innowacjach w zakresie poszczególnych komponentów i maszyn, ale innowacyjności całych linii produkcyjnych, efektywności, zrównoważonym rozwoju, oszczędności wody, prądu oraz surowców.

pokaż
23. Seminarium „Postęp techniczny w przetwórstwie mleka Techmilk”

Postęp techniczny w przetwórstwie mleka - to kluczowe seminarium dla branży mleczarskiej w Polsce. 

Organizatorzy: 

Przewodniczący: dr hab. inż. Fabian Dajnowiec: fabian.dajnowiec@uwm.edu.pl

Sekretarz: dr inż. Józef Warechowski: jozef.warechowski@uwm.edu.pl

Katedra Inżynierii, Aparatury Procesowej i Biotechnologii Żywności, Wydział Nauki o Żywności, UWM w Olsztynie.

pokaż
E-commerce Summit

Bezpłatna Konferencja – E-commerce Summit Światowe trendy w handlu internetowym Już 28 listopada w Warszawie odbędzie się Konferencja E-commerce Summit, która m.in. pozwoli odpowiedzieć na pytanie - jak pozostać w czołówce sprzedaży detalicznej online i opracować najbardziej skuteczną strategię dla swojej firmy. Tematyka wydarzenia będzie dotyczyła różnych aspektów postępu i rozwoju e-commerce, e-biznesu oraz e-usług.

pokaż
35. Międzynarodowe Targi Spożywcze Anuga

10 specjalistycznych imprez pod jednym dachem - to główne hasło targów Anuga. Anuga są największymi targami żywności i napojów na świecie (7200 wystawców ze 100 krajów i 160 tys. zwiedzających). W tym roku targi te obchodzą 100-lecie.

pokaż
Polagra-Food

Targi Polagra Food to miejsce dialogu pomiędzy producentami i dystrybutorami żywności. Targi Polagra Food to wydarzenie o charakterze B2B skoncentrowane na budowaniu relacji handlowych na linii producenci żywności – odbiorcy biznesowi – kupcy z sieci handlowych oraz hurtownicy i detaliści z branży spożywczej

pokaż
Ogólnopolskie Święto Sera - VII Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa

Organizatorami są: Uniwersytet Warmińsko- Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności, Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością Samorząd Województwa Warmińsko-Mazurskiego Urząd Miasta w Olsztynie Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Zw. Rew. w Warszawie

pokaż
Chleb Ser Wino

To Festiwal sławiący polskie naturalne produkty, rodzimą kuchnię, tradycje i to co na naszych stołach najlepsze. Sandomierz od dłuższego czasu kojarzy się z dobrym jedzeniem, winem i owocami, bo przecież okolica słynie z wielkich sadów owocowych, a niezaprzeczalne walory turystyczne ściągają tu całe rodziny. Na sandomierskim Rynku będzie sporo atrakcji zarówno dla zwiedzających i wystawców - pokazy, degustacje, animacje oraz Festiwalowa Kawiarenka w której odbywać się będą spotkania i prezentacje gości specjalnych. Odbędzie się sporo pokazów; pieczenia chleba, robienia pierogów, pokazów kulinarnych i prawdziwie spektakularne show gotowania, takich z ogniem, dymem, azotem, gdzie swój kunszt pokażą wspaniali, słynni kucharze.

pokaż
Trepko: V Konferencja i Pokaz Maszyn Pakujących

Konferencja i wystawa umożliwią Państwu zapoznanie się z szerokim asortymentem urządzeń m.in. liniowym automatem do aseptycznego napełniania i zamykania, różnymi modelami rotacyjnych automatów pakujących, automatami do formowania i owijania kostek, pełnym zakresem rozwiązań pakowania zbiorczego, naszymi najnowszymi osiągnięciami w zakresie technologii formowania, napełniania i zamykania (FFS), a także w pełni kompleksowymi automatami do napełniania butelek.

pokaż
Święto Mleka i Serów na Mazowszu

Organizatorem wydarzenia jest Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Grodzisku Mazowieckim.

pokaż
Światowy Dzień Mleka w Polsce z Mlekovitą

Gwiazdą wieczoru będzie Margaret, a następnie kabaret Łowcy B. Wcześniej zaśpiewają Boryss i News, zatańczy Zespół Pieśni i Tańca Mazowia. Oprócz tego rodzinne zabawy i konkursy dla dzieci oraz Mistrzostwa w Piciu Mleka.

pokaż
VI. Wielkopolskie Święto Mleka i Powiatu Kolskiego

Celem przedsięwzięcia jest budowanie partnerskich relacji ze społecznościami lokalnymi województwa wielkopolskiego – dostawcami mleka oraz branżą mleczarską, a także rozwój świadomości w zakresie zdrowotnych walorów mleka i jego przetworów.

pokaż
drinktec

Drinktec to wiodące targi handlowe dla branży napojów i produktów płynnych.Oferują rozwiązania z zakresu przetwórstwa, napełniania, pakowania i marketingu produktów płynnych.

pokaż
Dziecięcy Piknik Mleczny w Czarnkowie

Organizowany we współpracy z Polską Izbą Mleka Piknik zawierać będzie m.in. pokazy kulinarne, atrakcje w ogródku mlecznym. Gwiazdą wieczoru będzie Anna Wyszkoni.

pokaż
FoodExpo Targi Spożywczo-Gastronomiczne, AmberExpo, Gdańsk, Polska

FoodExpo w nowej formule to największe targi spożywczo-gastronomiczne w Polsce Północnej, skierowane do profesjonalnego odbiorcy branżowego (w poprzednich edycjach pod tytułami Baltpiek, GastroExpo i Mleczna Rewia). Targi odbywają się w cyklu dwuletnim wr

pokaż
Strona 1 z 2