Data: | 18-21 lutego 2025 |
Organizator: | Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego |

Postęp techniczny w przetwórstwie mleka - to kluczowe seminarium dla branży mleczarskiej w Polsce.
Organizatorzy Seminarium Techmilk zapraszają pracowników zakładów mleczarskich do udziału w tegorocznej XXVI edycji. Celem spotkania jest dzielenie się wiedzą o nowoczesnych technikach w przetwórstwie mleka oraz wymiana wiedzy i doświadczeń między naukowcami z UWM, firmami technologicznymi i producentami z branży mleczarskiej. Współorganizatorami seminarium są wiodący na świecie i w Polsce producenci maszyn i urządzeń dla przemysłu spożywczego. https://techmilk.uwm.edu.pl/
Organizatorzy:
Przewodniczący: dr hab. inż. Fabian Dajnowiec: fabian.dajnowiec@uwm.edu.pl
Sekretarz: dr inż. Józef Warechowski: jozef.warechowski@uwm.edu.pl
Katedra Inżynierii, Aparatury Procesowej i Biotechnologii Żywności, Wydział Nauki o Żywności, UWM w Olsztynie.