1. Wydarzenia

26. Seminarium „Postęp techniczny w przetwórstwie mleka Techmilk”

Data:18-21 lutego 2025
Organizator:Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego

Postęp techniczny w przetwórstwie mleka - to kluczowe seminarium dla branży mleczarskiej w Polsce. 

Organizatorzy Seminarium Techmilk zapraszają pracowników zakładów mleczarskich do udziału w tegorocznej XXVI edycji. Celem spotkania jest dzielenie się wiedzą o nowoczesnych technikach w przetwórstwie mleka oraz wymiana wiedzy i doświadczeń między naukowcami z UWM, firmami technologicznymi i producentami z branży mleczarskiej. Współorganizatorami seminarium są wiodący na świecie i w Polsce producenci maszyn i urządzeń dla przemysłu spożywczego.  https://techmilk.uwm.edu.pl/

Organizatorzy: 

Przewodniczący: dr hab. inż. Fabian Dajnowiec: fabian.dajnowiec@uwm.edu.pl

Sekretarz: dr inż. Józef Warechowski: jozef.warechowski@uwm.edu.pl

Katedra Inżynierii, Aparatury Procesowej i Biotechnologii Żywności, Wydział Nauki o Żywności, UWM w Olsztynie.