Data: | 13-14.03.2025 |
Organizator: | Explitia |
Lokalizacja: | Hotel Residence Natura & Spa, Siewierz |

Program konferencji
13 marca 2025
11:00-12:00 Rejestracja uczestników
12:00-12:15 Rozpoczęcie konferencji i omówienie kluczowych elementów wydarzenia
12:15-13:00 Lunch
13:05-14:00 Adrian Stelmach
Paszport produktu i przygotowanie zakładu do spełnienia wymogów UE
Proces zakupu systemu informatycznego w 15 krokach
Śledzenie i znaczenie danych o procesach oraz danych o śladzie węglowym
Proces wdrożenia śledzenia i 10 rzeczy, o których firmy nie myślą, planując budżet na projekt IT
14:00-14:15 Przerwa kawowa
14:15-15:00 Dustin Wypyszewski
Znaczenie strategii cyfrowej dla firm z branży spożywczej
Strategia cyfrowa w statystykach
4 kroki udanej cyfryzacji
Cyfryzacja zakładu – inspiracje z codziennych technologii
15:00-15:45 Krzysztof Przybylski
Studium przypadku Heristo – Przykład wdrożenia systemu MES i APS
15:45-16:15 Przerwa kawowa
16:15-16:45 Adrian Stelmach
5 obszarów w branży spożywczej, w których rozwiązania IT mają najszybsze zwroty z inwestycji (Case Study)
16:45-17:00 Zakończenie pierwszego dnia konferencji
17:00-19:00 Czas na relaks i rozmowy
19:00-22:00 Uroczysta kolacja
14 marca 2025
9:00-9:15 Wprowadzenie do drugiego dnia konferencji
9:15-10:00 Jakub Świerczyński, Bakoma
Synergia między systemami IT a automatyką oraz jej zastosowanie w branży spożywczej
10:00-10:15 Przerwa kawowa
10:15-11:00 Martin Krupa, Felten
11:00-12:00 AI w produkcji
Debata - Wyzwania i zarządzanie zmianą
12:00 Zakończenie konferencji
12:15-13:15 Lunch
Weź udział w wyjątkowym wydarzeniu w malowniczym miejscu, które inspiruje do zdobywania wiedzy i nawiązywania wartościowych kontaktów biznesowych – konferencja odbędzie się w prestiżowym Hotelu Natura Residence Business & SPA w Siewierzu!