100 wydanie Forum Mleczarskie Handel

Komunikaty prasowe (wszystkich: 2341, strona 2 z 157)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© temar

Temar (PPH) zdobywa medale w konkursie „Good Cheese”

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-09-30 08:03:43

21 września br. firma Temar (PPH) zdobyła 2 medale w kulinarnym konkursie sera „Good Cheese”. Oficjalne wręczenie medali odbyło się podczas Polskiego Kongresu Serowarskiego w Lublinie. Sery oceniane były przez profesjonalistów: kucharzy i szefów kuchni, a na ocenę wpływały walory smakowe jak również wrażenia ogólne.

Pierwszy medal firma Temar (PPH) uzyskała w kategorii „Ser do sałatki”, zdobywając tym samym złoto za oryginalny włoski ser Michelangelo Burrata. Ten świeży ser o delikatnym i łagodnym smaku zdobywa zaufanie od wielu lat. Posiada szerokie zastosowanie kulinarne: podaje się go z pomidorami, bazylią, makaronem lub jako dodatek do sałatek i chrupkiego pieczywa. Może być także podawany z sosem z bazylii, odrobiną mięty, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

czytaj więcej »

Na zdjęciu wraz z dziećmi od lewej: Bożena Nowik, Head of Polish Market w Žemaitijos pienas oraz po prawej: Ewa Serafin, Trade Marketing Manager w Džiugas Poland © zemaitijos pienas

Produkty firmy Žemaitijos pienas zdobyły aż 7 medali w konkursie „Good Cheese”

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-09-29 10:37:55

Produkty firmy Žemaitijos pienas zdobyły aż 7 medali w kilku kategoriach w konkursie sera „Good Cheese" i konkursie „Smakuje dzieciom” zorganizowanym w ramach kolejnej edycji Polskiego Kongresu Serowarskiego, który odbył się we wrześniu w Lublinie. Organizatorem wydarzenia było Wydawnictwo Bikotech. W Polskim Kongresie Serowarskim uczestniczyli producenci nabiału, przedstawiciele mediów, uczelni oraz dostawców rozwiązań technologicznych. Sery oceniali profesjonaliści: kucharze i szefowie restauracji.

Produkty firmy Žemaitijos pienas zdobyły medale w kilku kategoriach.

Złoty medal w kategorii „Ready to go” zdobył ser Džiugas Mild Snack, srebrny medal w kategorii „Serek na deserek” zdobył Batonik twarogowy Magija o smaku mleka skondensowanego, a w kategorii „Ser na deskę” brązowy otrzymał ser Džiugas Gourmet dojrzewający 36 miesięcy.

czytaj więcej »

Ehrmann: Nowe smaki deseru Grand Mousse

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-09-25 08:00:19

Firma Ehrmann wprowadza na rynek nowy rodzaj deseru – Grand Mousse z kawałkami czekolady oraz Grand Mousse z orzechami laskowymi. Elegancka kolorystyka opakowania przyciąga wzrok.

Firma Ehrmann Polska posiada w ofercie desery Grand Dessert 190 g w największej liczbie wariantów smakowych dostępnych na rynku: gorzka 

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland Polska w szczytnym celu mobilizuje pracowników do aktywności fizycznej

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2020-09-24 21:05:53

W ramach sportowo-charytatywnego wyzwania Hochland Challenge pracownicy Hochland Polska pomagają potrzebującym poprzez zaangażowanie sportowe. Tegoroczna edycja wydarzenia cieszyła się wielkim zainteresowaniem, a założony pierwotnie cel został ponad dwukrotnie przekroczony. Dzięki temu firma przekaże na rzecz Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy bon o wartości 10 tys. zł. To nie jedyny benefit wynikający z Hochland Challenge – w wyniku rezygnacji pracowników z przemieszczania się samochodami na poczet aktywności fizycznej nie wyemitowali oni ponad 10 ton dwutlenku węgla do atmosfery.

Z myślą o tym, że każdy może lubić inną formę ruchu do Hochland Challenge włączono 80 różnych form aktywnego spędzania czasu, np. bieganie, pływanie, spacerowanie czy gotowanie. Wyzwanie trwało od 8 czerwca do 31 sierpnia 2020 roku. Uczestnicy zapisywali swoje osiągnięcia w specjalnie przygotowanej aplikacji, a po zakończeniu akcji i podsumowaniu wyników najlepsi zostali nagrodzeni. Pierwotnym celem było, by pracownicy Hochland Polska spalili wspólnie 1 milion kalorii. Po weryfikacji okazało się, że spalili ich ponad 2,5 mln.

czytaj więcej »

Mleczarnia Turek: NaTurek GrandBlue Bogaty i Kremowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-09-24 09:42:22

Mleczarnia Turek, będąca częścią międzynarodowej Grupy Savencia, poszerzyła swoją ofertę serów pleśniowych o nowy wariant sera z przerostem niebieskiej pleśni. NaTurek GrandBlue Bogaty i Kremowy ma zbalansowany, ewoluujący w ustach smak z owocową nutą oraz niezwykle kremową konsystencję. Produkowany jest wyłącznie z mleka pochodzącego z rodzinnych gospodarstw zlokalizowanych w odległości nie większej niż 50 km od zakładu produkcyjnego w Turku. Daje to pewność, że mleko użyte do produkcji jest zawsze świeże i najwyższej jakości.

czytaj więcej »

Złoty medalista Krajowej Oceny Przetworów Mlecznych

Źródło: Łowicz (OSM)   Dodano: 2020-09-18 13:20:16

Mleczarnia Łowicz (OSM) niezaprzeczalnie królowała na prestiżowym wydarzeniu branży mleczarskiej, jakim była II Krajowa Ocena Wybranych Grup Przetworów Mlecznych. Organizatorami wydarzenia jest Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy przy współpracy Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich i Polskiego Komitetu FIL/IDF. Wydarzenie odbyło się w dniach 08-11.09.2020 r. w Hotelu Zamek Ryn w Rynie.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Serki śmietankowe Łaciate – nowe smaki w większej gramaturze

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-09-15 12:24:30

Marka Łaciate należąca do mleczarni Mlekpol (SM) proponuje nowe serki śmietankowe, powstałe z oryginalnego połączenia warzyw, ziół i przypraw. Są to rozwiązania dla tych, którzy poszukują nieznanych dla siebie dotąd smaków. Serki śmietankowe Łaciate mają naturalny smak, aksamitną konsystencję oraz szerokie zastosowanie w kuchni, przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym konsumentom.

Powstają z najwyższej jakości mleka, bez zagęstników i konserwantów, znakomicie sprawdzą się nie tylko jako dopełnienie sosów, zapiekanek, lecz także jako baza do dipów czy kanapek. Dzięki większym porcjom, pozwolą dłużej cieszyć się ich wyjątkowo pysznym smakiem.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop: Wielofunkcyjność produktu

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2020-09-11 08:47:36

– Ser do smarowania, zapiekania i zagęszczenia zup. Czy to w ogóle możliwe, żeby serek topiony miał tyle możliwości? Okazuje się, że tak. Głównie za sprawą wysokiej jakości surowców użytych do jego produkcji. – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop.

–To właśnie ta wielofunkcyjność sprawia, że grono miłośników Sertopu wzrasta każdego roku. Polacy doceniają nasze produkty, bo ich obecność w domowej kuchni daje nieograniczone możliwości kulinarne. Można go pokroić i dodać do sałaty, wykorzystać jako dip do warzyw lub też zapiec w piekarniku lub na patelni i podać na talerzu z porcją świeżych warzyw. Warto o tym pamiętać zwłaszcza, kiedy jesteśmy rodzicami i wraz z początkiem roku szkolnego brakuje nam czasu na przygotowanie domowego posiłku – dodaje Aneta Będkowska.

czytaj więcej »

Trasa śniadaniowa Radia Zet z Piątnicą

Źródło: Piątnica (OSM)   Dodano: 2020-09-09 08:53:58

Od 7 września mleczarnia Piątnica (OSM) wyrusza na wspólną trasę po Polsce z Radiem Zet. Spółdzielnia włączyła się w tegoroczną edycję akcji Trasa śniadaniowa Radia Zet, która ma na celu propagowanie nawyku jedzenia pożywnego śniadania każdego dnia.

Specjalny food truck pojawi się w godzinach porannych w 12 miastach. Serwowane w nim będą bezpłatnie m.in. naleśniki na słodko i na słono z piątnickimi przysmakami: twarogiem, śmietanką, mascarpone, czy serkiem Twój Smak. Nie zabraknie jogurtu naturalnego z granolą i Serka Wiejskiego na lekko. Pożywne śniadanie zjeść będzie można przy stolikach lub na… leżaku.

czytaj więcej »

Doradca Smaku z gwiazdorską obsadą produktów Mlekpol

Źródło: Mlekpol (SM)/38PR   Dodano: 2020-09-04 13:03:41

„Doradca smaku” to program kulinarny emitowany na antenie stacji telewizyjnej TVN, w którym prowadzący, mistrz kulinarny Robert Sowa udowadnia, że gotowanie jest absolutnie dla każdego. W poszczególnych odcinkach prezentowane są przepisy z wykorzystaniem wybranych produktów partnera. Mlekpol (SM) po raz kolejny został sponsorem programu. Marki należące do mleczarni Mlekpol (SM) zostaną gwiazdami serii programu kulinarnego „Doradca Smaku”.

czytaj więcej »

© mlekovita

Mlekovita numerem 1 Ogólnopolskiego Rankingu Najlepszych Spółdzielni Mleczarskich

Źródło: Grupa Mlekovita   Dodano: 2020-08-28 14:35:21

Grupa Mlekovita, lider branży mleczarskiej w Europie Środkowo-Wschodniej, po raz kolejny zajęła 1. miejsce w Ogólnopolskim Rankingu Najlepszych Spółdzielni Mleczarskich. Bezapelacyjny triumf w zestawieniu za rok 2020 potwierdza, że Mlekovita konsekwentnie i skutecznie rozwija się na rynku. Ranking przygotowała redakcja „Strefy Gospodarki”, dodatku do „Dziennika Gazety Prawnej”.

Ogólnopolski Ranking Najlepszych Spółdzielni Mleczarskich ma na celu wskazanie czołowych przedstawicieli polskiej spółdzielczości oraz propagowanie wzorców spółdzielczych. W opracowaniu rankingu za 2020 rok kapituła rankingowa zwróciła szczególną uwagę na zwiększające się rok do roku przychody ze sprzedaży oraz rosnący wynik finansowy, dane dot. produkcji mleka i wprowadzenie całej gamy nowości asortymentowych na rynki: krajowy i europejski, realizację nowych inwestycji, politykę jakości oraz politykę personalną, działania prowadzone na rzecz lokalnych społeczności, a także uzyskiwanie wielu prestiżowych nagród i certyfikatów dla najbardziej dynamicznie rozwijających się przedsiębiorstw w Polsce. Na tej podstawie wybrane zostały najlepsze spółdzielnie mleczarskie, wśród których zwyciężyła Grupa Mlekovita.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop: Kiedy powstał ser topiony?

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2020-08-27 13:21:19

Pierwszy produkt stworzono w 1908 r. w Szwajcarii próbując w ten sposób rozwiązać problem nadwyżki serów. W 1911 r. Gerber wyprodukował pierwszą partię serka topionego, a w 1917 r. bracia Graf uruchomili pierwszą, europejską fabrykę produkującą serki na skalę masową (źródło: Wikipedia).

Historia serka topionego trwa już ponad 100 lat, z czego jego produkcją w Polsce od ponad 50. lat zajmuje się właśnie Sertop. – Podstawowym surowcem w produkcji serków topionych Sertop są sery typu holenderskiego oraz sery typu szwajcarskiego – wyjaśnia Anita Kubarska, Brand Manager w firmie Sertop. – Są one bazą nadającą typowy smak i aromat wyrobów. W ofercie firmy znajduje się cała gama zróżnicowanych smakowo i gramaturowo produktów, w tym Złoty Ementaler, produkowany od początku istnienia firmy.

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland przekazał Szkole Podstawowej w Kaźmierzu komputery

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2020-08-21 14:59:09

21 sierpnia 2020 roku firma Hochland Polska przekazała Szkole Podstawowej w Kaźmierzu 26 komputerów stacjonarnych. Komputery będą wykorzystywane podczas zajęć edukacyjnych.

Hochland Polska często organizuje akcje, w których wspiera szczególnie lokalną społeczność. Przekazane komputery Szkole Podstawowej w Kaźmierzu pozwolą na lepsze funkcjonowanie szkoły i umożliwią realizację planów dotyczących szerszego wprowadzania nowoczesnych technologii informatycznych. COVID-19 zmusił szkoły do prowadzenia nauczania zdalnego. Sprzęt niezbędny do udziału w lekcjach on-line staje się coraz bardziej potrzebny.  

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Chłodnik warzywny

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-08-21 08:17:34

Mleczarnia Łowicz (OSM) powiększyła swoją ofertę o chłodnik warzywny w poręcznym kubeczku, który można spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Ma gęstą konsystencję oraz cząstki warzyw i przypraw. Aromatyczny z wyraźnie wyczuwalnym koperkiem, ogórkiem i szczypiorkiem, będzie idealny jako przekąska lub danie dla całej rodziny.

 

Opakowanie: 400 g.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Twaróg Mazurski smak bez laktozy półtłusty

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-08-19 08:04:07

Twaróg ten jest idealną propozycją dla konsumentów, którzy nie tolerują mlecznego cukru. W składzie produktu znajduje się najlepsze mazurskie mleko. Laktoza w nim zawarta została rozłożona dzięki zastosowaniu enzymu laktazy. Tradycyjną recepturę, unikalny smak, delikatną konsystencję, charakterystyczny aromat i wartości odżywcze udało zachować się również w tej odsłonie twarogu.

Będzie on idealnym dodatkiem do śniadań, kolacji, sałatek i przystawek.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij