Branża Mleczarska 100 Firm

Komunikaty prasowe kraj - handel (strona 5 z 32)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Grupa Polmlek: Eko Kefir, Maślanka, Mleko świeże, Śmietanka 30%

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-03-08 07:56:04

Grupa Polmlek jest świadoma jak ważną rolę w obecnym świecie odgrywa ekologia, dlatego pragnie dotrzeć do jak największej grupy konsumentów z przekazem na temat ekologicznych metod produkcji, pozyskiwania surowca i doskonałego smaku eko produktów. Eko kefir i maślaka to nie tylko tradycyjny smak, to także doskonałe uzupełnienie zbilansowanej diety, naturalne źródło dobroczynnych kultur bakterii, pyszna baza dla wiosennych koktajli. Eko Mleko to ważne źródło wapnia i białka. Deser na bazie Eko Śmietanki będzie wyśmienity i zachwyci każdego.

Produkty Eko od Grupy Polmlek są certyfikowane symbolem eurolistka.

czytaj więcej »

© hochland polska
© hochland polska

Ser Dog od Hochland zagości w Żabce

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2021-03-05 10:57:33

– Hot dog w wersji tradycyjnej czy bez mięsa jest jedną z najchętniej wybieranych przekąsek przez klientów Żabki, sprzedawaną w milionach sztuk. Nasi klienci uwielbiają ten produkt, dlatego przy okazji premiery innowacyjnego i wegetariańskiego Ser Doga, postanowiliśmy przygotować ciekawą i zaskakującą akcję promocyjną. Jesteśmy pewni, że nasze wspólne działania z firmą Hochland zachęcą do spróbowania naszej nowości, a w Ser Dogu rozsmakują się nie tylko osoby nie spożywające mięsa – mówi Joanna Staude-Potocka, Dyrektorka Marketingu w firmie Żabka Polska.

Ser dog to innowacyjna, bezmięsna przekąska dostępna w Żabce, która stanowi kolejną propozycję na ciepłą przekąskę. Oprócz kultowych już hot dogów w różnych wariantach, w Żabka Café można zamówić cieszące się coraz większą popularnością burgery, a także panini czy tosty, jak również szeroki wybór kaw. Żabka nie zapomina o osobach ograniczających lub niespożywających w ogóle produktów mięsnych, proponując im unikalne alternatywy, dotąd niedostępne na polskim rynku. Jedną z nich jest właśnie hot dog z parówką serową, czyli ser dog – wyjątkowa, bezmięsna propozycja w ofercie szybkich przekąsek Żabka Café, który powstał we współpracy z firmą Hochland. 

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Ser Salatos

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-03-05 07:49:00

Salatos to wyśmienity ser sałatkowy typu bałkańskiego o charakterystycznym słonym smaku. Jest źródłem pełnowartościowego białka i wapnia, łatwo przyswajalnego tłuszczu, witamin oraz soli mineralnych.

Idealny do sałatek – wyśmienicie komponuje się ze świeżymi warzywami i owocami. Znakomity również do kanapek, farszy do mięs, pizzy i sosów oraz innych wytrawnych dań.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Nowy wygląd opakowań jednostkowych i zbiorczych serów podpuszczkowych

Źródło: Forum Mleczarskie   Dodano: 2021-03-03 19:56:53

Sery z mleczarni Mlekpol (SM) cieszą się prostym składem i czystą etykietą. Teraz dzięki odświeżonej szacie graficznej jeszcze bardziej przykuwają uwagę i wyróżniają się na rynku. Nowy wygląd zyskały wszystkie dostępne w sprzedaży gramatury opakowań najpopularniejszych żółtych serów – 1 kg, 800 g, 400 g, 250 g oraz 150 g. Ujednolicony wzór otrzymały również opakowania zbiorcze.

Dostępny na sklepowych półkach asortyment Mlekpolu jest bardzo szeroki, co dla klientów oznacza większy wybór. Nowa szata graficzna dla większości oferowanych rodzajów serów sprawia, że cała kategoria produktowa staje się spójna, a oko mile przyciąga prosty i nowoczesny design.

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Mleko UHT 3,2% z witaminami

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-03-03 08:01:12

W obliczu pandemii odporność stała się ważnym tematem dla konsumentów na całym świecie. Konsumenci poza suplementacją, coraz częściej poszukują żywności i napojów niosących ze sobą naturalne funkcjonalności związane z poprawą odporności. Produkty te nadal są niszowe w swojej kategorii. Odpowiedzią spółdzielni Łowicz (OSM) na ten trend jest mleko łowickie UHT 3,2% z witaminą D, A oraz E.

Mleko to nie tylko źródło wapnia, ale również bogactwo witamin. Witamina A i D pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości.

 

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Ser Mocarski Old

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-03-01 08:09:53

Szlachetny ser długodojrzewający idealny na ekskluzywną deskę serów, wykwintne kanapki czy jako samodzielna przekąska.

Doskonale komponuje się z dodatkami słodkimi, takimi jak miód czy owoce – tak świeże (np. winogrona, dojrzałe soczyste mango lub figi, gruszki), jak i suszone (np. morele, śliwki, żurawina). Znakomicie harmonizuje także z lekko kwaśnymi konfiturami, orzechami (np. włoskimi, nerkowca, pistacjami, migdałami, pekan), oliwkami, suszonymi pomidorami.

Wykwintny smak sera podkreśli także połączenie na ostro z papryczką chili.

czytaj więcej »

Koło (OSM): Serek wiejski L. casei 431 + wit. D3

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-02-26 07:46:43

Naturalny serek wiejski zawiera specjalnie wyselekcjonowany przez firmę Chr. Hansen szczep bakterii L. casei 431 oraz witaminę D, która pełni bardzo istotne funkcje w organizmie człowieka. Przede wszystkim wspiera działanie układu odpornościowego, ale również pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie mięśni, wchłanianie fosforu i wapnia oraz utrzymuje jego właściwy poziom we krwi.

Suplementacja witaminy D, zwłaszcza w okresie od października do maja, jest niezbędna, ponieważ jest ona syntetyzowana w skórze przy udziale promieni słonecznych, a tych w naszej szerokości geograficznej, często w tym czasie brakuje.

czytaj więcej »

Ehrmann Polska: Pierwszy w historii Ehrmann wegański deser dwuwarstwowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-02-24 08:02:45

Pierwsza baza do produkcji deseru została wykonana ze znanej i popularnej europejskiej ciecierzycy i dobrze znanego składnika stosowanego w produktach wegańskich – kokosa. Aby produkt mógł być zaklasyfikowany do żywności wegańskiej, bita pianka została przyrządzona również na bazie roślinnej.

Linia Ehrmann Veo Vegan to produkt bez alergenów, bez laktozy i glutenu, bez soi, bez dodatku oleju palmowego i jaj. Zawartość cukru w produkcie to 9 g w 100 g produktu.

czytaj więcej »

Sertop: Gouda w nowym formacie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-02-22 07:39:10

Tyski producent serków topionych i smażonych wprowadza do sprzedaży nowy produkt: ser topiony Gouda w formie 140 g serowych krążków z trójkątnymi porcjami serka topionego, idealnymi do jednorazowego spożycia.

Produkt ten jest odpowiedzią na potrzeby naszych konsumentów oraz przeciwdziała marnowaniu żywności. Mini porcje pozwalają bowiem na racjonalne wykorzystanie serka w każdym posiłku, ulubionego i bardzo popularnego smaku wielu Polaków. 

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Nowe mleko w portfolio marki Mazurski Smak

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-02-19 07:32:29

Rodzina produktów Mazurski Smak sukcesywnie się powiększa. Do znanych i cenionych twarogów, masła, śmietany oraz mleka, które charakteryzuje prosty, naturalny skład, dołączyło mleko UHT Mazurski Smak 3,2% w nowym litrowym opakowaniu typu slim. Jest ono wygodne w użytkowaniu, ze względu na swoją kompaktowość, ergonomiczną budowę oraz lekkość konstrukcji. Odznacza się także prostotą designu, czym wyróżnia się na sklepowych półkach. Odpowiada na potrzeby konsumentów poszukujących produktów o dłuższym terminie przydatności.

czytaj więcej »

Grupy Polmlek: Masło Ekstra, doskonale znane na rynku, teraz w zupełnie nowej odsłonie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-02-17 07:25:03

Zmiany na opakowaniach produktów pod marką Polmlek mają na celu zwiększenie rozpoznawalności marki oraz stworzenie spójnego wizerunku dla produktów z podstawowego koszyka zakupowego. Masło Ekstra jest teraz łatwo identyfikowalne i idealnie komponuje się z linią mlek czy twarogów. Nie zmienia się jedno – to dalej to samo pyszne, świeże, pachnące masło, idealne do wypieków i  kremów oraz na kanapki z chrupiącego pieczywa.

czytaj więcej »

Koło (OSM): Malinowy kefir

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-02-15 07:46:54

Spółdzielnia Koło (OSM) rozszerzyła ofertę napojów fermentowanych o kefir malinowy 13 żywych kultur bakterii, w kartonie 0,5 l.To lekkostrawny, orzeźwiający napój mający bogaty skład odżywczy: pełnowartościowe białko, witaminy i składniki mineralne, łatwo przyswajalny wapń, nie zawiera syropu glukozowo-fruktozowego i skrobi modyfikowanej.Zapakowany jest w nowy karton Brown Board, który ma o jedną warstwę mniej, w porównaniu do kartonów najczęściej używanych do pakowania produktów w łańcuchu chłodniczym. Usunięcie białej warstwy powoduje, że w procesie produkcji zużywa się mniej substancji chemicznych, przez co opakowanie jest bardziej przyjazne środowisku, lżejsze, a co za tym idzie generuje mniejszą ilość odpadów.

czytaj więcej »

Kampania Grupy Polmlek

Źródło: Grupa Polmlek   Dodano: 2021-02-12 15:01:09

Od początku roku Grupa Polmlek promuje produkty certyfikowane znakiem europejskiego systemu rolnictwa ekologicznego. Dobiega końca pierwsza kampania reklamowa produktów EKO – masła i mozzarelli, produkowanych z polskiego mleka, z gospodarstw, w których szczególną uwagę przywiązuje się do naturalnych sposobów pozyskiwania surowca i dobrostanu zwierząt. Mówi o tym reklama, w której główny bohater, dziadek, wspomina smaki dzieciństwa i cieszy się, że jego wnuk również może poznać smak naturalnie pysznego masła Eko. A wnuczek ma ochotę na zupełnie inną historię, bardziej nowoczesną i równie smakowitą. Pizza z ekomozzarellą to idealne menu na rodzinną, wielopokoleniową kolację.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM) sponsorem kulinarnego programu Masterchef Junior

Źródło: Mlekpol (SM)/38PR   Dodano: 2021-02-12 14:36:01

Mlekpol (SM) został sponsorem 6. edycji programu „Masterchef Junior”, którego emisję telewizja TVN rozpocznie w marcu 2021 r. Wiosenne odcinki popularnego show będą miały swoją premierę w każdą niedzielę o 20:00 – w godzinach największej oglądalności. W tej edycji zostanie wyemitowanych 10 odcinków, w których młodzi kucharze będą zmagać się z kulinarnymi wyzwaniami pod okiem jurorów w składzie: Anna Starmach, Mateusz Gessler oraz Michel Moran – uznanych osobowości w świecie kulinarnym.

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland Kids at winter holiday

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2021-02-08 21:31:13

W styczniu kolejny raz odbyły się wirtualne zajęcia KIDS AT HOME dla dzieci pracowników Hochland, tym razem pod hasłem Kids at winter holiday.

Przebywające na feriach dzieci mogły odkrywać świat kreatywnej i relaksującej jogi na zajęciach z certyfikowaną nauczycielką, założycielką szkoły Art Of Yoga, oraz poznać sztukę samoobrony i kontroli nad własnym ciałem w czasie zajęć Krav Maga prowadzonych przez jednego z mistrzów tej sztuki walki. Zajęcia odbywały się od 5 do 15 stycznia i były dostosowane do poszczególnych grup wiekowych.

 

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij