Branża Mleczarska 100 Firm

Komunikaty prasowe kraj - handel (strona 32 z 33)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© hochland polska

Hochland na targach Eurogastro – World Hotel!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2017-04-19 11:00:18

Firma Hochland Polska miała przyjemność przedstawić swoją ofertę handlową pod marką Hochland Professional na targach Eurogastro – World Hotel, które odbyły się w Warszawie, w dniach od 5 do 7 kwietnia. Prezentowane produkty z oferty Food Service cieszyły się ogromnym zainteresowaniem, a obecność Hochland Polska na tych targach była dla wielu miłym zaskoczeniem. Stoisko było licznie odwiedzane przez naszych kontrahentów, jak i potencjalnych, nowych klientów.

czytaj więcej »

Krasnystaw (OSM): Calpro – nowe jogurty z wysoką zawartością wapnia

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-04-19 08:02:41

Morela i rokitnik z witaminą D, śliwka i owoce goji z dodatkiem magnezu oraz granat z witaminami B6 i B12 to trzy odsłony nowego Calpro – jogurtu pitnego z dużą ilością wapnia, adresowanego w szczególności do kobiet.
Specjalnie wyszukane smaki oraz połączone z nimi dodatki wyróżniają serię na rynku.
Wiecej informacji na stronie www.calpro.pl.

czytaj więcej »

© spomlek (sm)

Spomlek (SM): Ser Mleczny marki Serenada

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-04-14 08:01:48

W trend zdrowego stylu życia doskonale wpisuje się nowość – Ser Mleczny Serenada. Jest to ser wyjątkowy i w 100% zdrowy, ponieważ nie ma w swoim składzie żadnych konserwantów, ani barwników. Niemal 100% tego sera to mleko.
Ma łagodny i delikatny smak, przez co zyskał wyjątkowe uznanie u osób dbających o zdrową dietę; często wybierany też przez matki dla dzieci.

czytaj więcej »

Ale jaja! – konkurs Sertop na Facebooku

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2017-04-13 13:26:23

Tyski producent serków topionych organizuje wielkanocną zabawę! Każdy, kto w komentarzu pokaże własnoręcznie wykonane pisanki, ma szansę wygrać jedno z dziesięciu, ekskluzywnych pudełek pysznych czekoladek. Konkurs trwa do 17 kwietnia br.
Szczegóły dostępne na fanpage Sertop.
Regulamin http://ow.ly/on5p30aEr0Q

czytaj więcej »

© lactima

Kulinaria: Lactima - Chrupiące tosty z patelni

Źródło: Lactima   Dodano: 2017-03-29 08:03:54

Na każdej kromce chleba tostowego połóż plasterek sera żółtego, następnie plaster pomidora i kawałek szynki. Posyp ziołami. Na szynkę połóż drugi plasterek żółtego sera. Przykryj całość drugą kromką chleba tostowego.Na talerzu rozbełtaj jajka z mlekiem. Tost z każdej strony obtocz w rozbełtanym jajku.Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Smacznego!

czytaj więcej »

© tak smakuje dolce vita

Kulinaria: Tak smakuje Dolce Vita - Klopsiki wołowe w sosie pomidorowym z serem Asiago

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2017-01-30 08:14:48

Do dużej miski włóż wołowinę, roztrzepane jaja, chleb i całość dokładnie wymieszaj. Dopraw lekko solą i uformuj klopsiki. Cebulę, marchew i selera pokrój na drobne kawałki i duś w dużym garnku przez 10-15 minut. Dodaj pomidory i całość gotuj przez ok. 25 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dopraw do smaku solą i szczyptą cukru. Klopsiki obsmaż krótko na oliwie i przełóż do sosu. Całość gotuj przez ok. 20 minut. Przed podaniem posyp serem Asiago. Klopsiki można serwować z makaronem lub chlebem na zakwasie.

czytaj więcej »

© tak smakuje dolce vita

Kulinaria: Tak smakuje Dolce Vita - Frittata z batatem i gorgonzolą

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2016-12-21 08:25:51

Batata upiecz i pokrój w kostkę ok. 1 cm. Rozgrzej na patelni niewielką ilość oliwy, następnie zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodaj roztrzepane jaja i batata, dopraw solą, posyp pokruszonymi kawałkami gorgonzoli. Całość zapiekaj w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 6-7 minut. Przed podaniem frittatę podziel na porcje i każdą posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.

czytaj więcej »

© tak smakuje dolce vita

Kulinaria: Tak smakuje Dolce Vita - Zupa cebulowa z serem Asiago

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2016-11-28 08:00:21

Cebulę pokrój w cienkie plasterki, dodaj 2 rozgniecione ząbki czosnku, masło i duś na wolnym ogniu przez ok. 45 minut, aż będzie bardzo miękka i złocistobrązowa. Dodaj bulion i liście tymianku. Gotuj pół godziny. Zupę rozlej do misek i posyp świeżo startym serem Asiago, wstaw do piekarnika i zapiecz (możesz też użyć ręcznego palnika gazowego). Opiecz pieczywo, kromki potrzyj świeżo rozkrojonymi 2 ząbkami czosnku. Serwuj gorące.

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland nagrodzony w kulinarnym konkursie sera Good Cheese 2016!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2016-11-15 09:45:17

W październiku w stołecznej restauracji Moonsfera odbył się kulinarny konkurs sera Good Cheese. Zgłoszone produkty oceniali szefowie kuchni rekomendowani przez Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, a wśród nich Jarosław Uściński, Wojciech Balicki, Jacek Schilske. Piotr Szczygielski. Produkty Hochland zostały wyróżnione aż w trzech kategoriach: ser topiony, ser do pizzy i ser wędzony!

czytaj więcej »

© sertop

Nowe inspiracje kulinarne Sertopu

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2016-08-24 09:48:08

Tyski producent serków topionych poszerzył swojego bloga o kolejne przepisy kulinarne, tworząc inspiracje dla osób ceniących zdrowie i aktywność. W nowo utworzonej zakładce można znaleźć szereg przepisów łączących serek topiony z warzywami, owocami i kaszami. – Chcemy pokazać, że serki mogą być punktem wyjścia do przygotowania nie tylko zdrowych i pożywnych kanapek, ale także sałatek, sosów, zup oraz deserów – mówi Aneta Będkowska, Kierownik Biura Marketingu i Współpracy z Klientem Sertop.
Link: http://tiny.pl/g9v42

czytaj więcej »

Marfor: Nowa forma kulinarna: Serecek Marforek

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2016-07-11 08:35:21

Serecek Marforek – oscypek z grilla (a właściwie redykołka).
Zestaw grillowy firmy Marfor to małe, białe i podwędzane osełkowate serki, z tak dobrze znanym nam wzorkiem. Twardy, czasami lekko kruchy serek pod wpływem temperatury mięknie, lekko się rozpływa, a jego skórka przyrumienia się i robi chrupiąca. Serecek jest kwaskowaty i słonawy, tłustawy i dymny. Produkt oferowany jest w połączeniu z żurawiną.

czytaj więcej »

© flypr

Kulinaria: Lactima proponuje wiosenną sałatkę

Źródło: FlyPR   Dodano: 2016-06-09 10:27:06

Sałatka z jajkiem, boczkiem i sosem serowymSposób przygotowania:Umyj dokładnie wszystkie warzywa. Rzodkiewkę i ogórka pokrój na plasterki, pomidorki oraz jajko na ćwiartki. Boczek potnij na drobną kostkę, a następnie podsmaż na suchej patelni. Porwij sałatę na mniejsze kawałki i przełóż ją do miski. Dołóż pozostałe warzywa, jajka oraz boczek. Posyp solą , pieprzem i świeżym tymiankiem. Całość polej serowym sosem.Smacznego!

czytaj więcej »

Sertop rusza z blogiem kulinarnym

Źródło: Sertop   Dodano: 2016-06-06 15:15:48

Tyski producent serków topionych uruchomi wkrótce blog kulinarny, z ciekawymi przepisami wykorzystującymi serki topione w kuchni.

czytaj więcej »

© flypr

Kulinaria: Lactima – Cytrynowe muffinki z serową pianką

Źródło: FlyPR   Dodano: 2016-04-25 09:33:43

Sposób przygotowania: ciasto
Przygotuj dwie miski (na składniki mokre i suche). Do jednej wlej olej, mleko i sok z cytryny i wbij jajka. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Do drugiej miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz startą skórkę z cytryny, całość wymieszaj. Składniki suche wsyp do masy jajecznej i ponownie dokładnie wymieszaj. Ciasto przelej do papierowych papilotek na 2/3 wysokości, a następnie wstaw je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 20 minut.

czytaj więcej »

© Lactima

Kulinaria: Jajka faszerowane serkiem Cremetta marki Lactima

Źródło: Lactima   Dodano: 2016-03-21 09:34:51

Firma Lactima proponuje świąteczny przepis na jajka faszerowane serkiem Cremetta.
Składniki farszu:
• 2 opakowania śmietankowego serka twarogowego Cremetta w kubeczku 100 g
• 4 jajka
• łyżka majonezu
• sól
• pieprz
• do dekoracji : marchewka oraz pieprz w ziarenkach

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij