Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - handel (strona 4 z 20)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Chr. Hansen: Innowacyjny koagulant umożliwia uzyskanie wzrostu wydajności produkcji o nawet 1%

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-25 14:35:00

Chr. Hansen wprowadza na rynek CHY-MAX Supreme – najbardziej precyzyjny i innowacyjny koagulant na rynku, doskonałe narzędzie dla nowoczesnych serowarów.

 

Rewolucyjne innowacje w obszarze koagulantów są rzadkością, jednak Chr. Hansen, ich wiodący producent,  stale podnosi standardy przemysłowe w zakresie wydajności.

„Rozumiemy wyzwania nowoczesnych serowarów, którzy pracują pod presją, aby wygenerować maksymalny zysk, zwiększyć elastyczność i sprostać wymaganiom klientów w kwestii większej funkcjonalności i wygodnych formatów sera. Aby wyjść naprzeciw tym potrzebom, wprowadzamy na rynek nasz najnowszy innowacyjny produkt” – mówi Soeren Herskind, Wiceprezes, Dział Rozwoju Handlowego w Chr. Hansen.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop edukuje – Wielkanocne zero waste

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-04-24 13:01:03

Święta w Polsce oznaczają zwykle suto zastawiony stół. Kupujemy dużo wszystkiego, w myśl zasady, aby gościom niczego nie brakowało. Powoduje to, że mimo odwiedzin rodziny, nasza lodówka po Świętach w dalszym ciągu jest pełna różnego rodzaju produktów i potraw. Co z tym zrobić?

czytaj więcej »

© bieluch sm

90 lat spółdzielni Bieluch (SM)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-23 08:02:08

Spółdzielnia Bieluch (SM) działa na terenach, na których rodził się pierwszy ruch spółdzielczy, tworzony przez ks. Stanisława Staszica, uważanego za prekursora spółdzielczości, uczonego, filozofa, działacza politycznego i rzecznika reform społecznych. 3 grudnia 1929 roku o godzinie 20:00 we wsi Nowosiółki kol. w gminie Staw w powiecie chełmskim, w salach szkoły podstawowej zebrało się 30 rolników z okolicznych wiosek w celu założenia spółdzielni. Spółdzielni nadano nazwę Spółdzielnia Mleczarska w kol. Nowosiółki z odpowiedzialnością ograniczoną. 

czytaj więcej »

Jansen Kaczorowski Cichocki: Ser Biralungo

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-19 08:03:17

Twardy ser krowi wyprodukowany we Włoszech w 100% z włoskiego mleka, nie zawiera konserwantów. Bardzo krótka lista składników, jedynie: mleko, sól i podpuszczka. Produkt naturalny, więc świetny szczególnie dla dzieci oraz sportowców. Wygodna forma opakowania przekąski – 100 g sera w wąskim pasku, łatwo otwieranyz jednej strony. Może być zawsze pod ręką, do konsumpcji w dowolnym momencie.

czytaj więcej »

Gostyńska maślanka prosto z masielnicy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-17 10:37:10

Powstaje w procesie produkcji masła. Bezpośrednio z masielnicy kierowana jest do maszyny pakującej i poddana procesowi fermentacji mlekowej w opakowaniu. Nie zawiera żadnych dodatkowych składników i dodatków (konserwantów ani stabilizatorów). Podniesione wieczko to efekt obecności żywych kultur bakterii. Maślanka poddawana jest fermentacji mlekowej z wykorzystaniem żywych kultur drobnoustrojów pochodzących ze szczepionki maślarskiej. Zawiera korzystnie działające bakterie fermentacji mlekowej: Lactococcuslactis subsp. lactis biovar diacetylactis.

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Mleko UHT Wypasione czekoladowe

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-27 08:09:54

Mleko UHT Wypasione czekoladowe to oferta przygotowana z myślą o najmłodszych, ale nie tylko. Produkt ten posiada wszystkie zalety mleka, nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Stanowi bogate źródło pełnowartościowego białka i wapnia. Doskonałe jako samodzielny napój lub uzupełnienie drugiego śniadania, podwieczorku lub kolacji. Mleko Wypasione czekoladowe nie wymaga przechowywania w lodówce (produkt UHT) do momentu otwarcia opakowania.

czytaj więcej »

Agro-Top (PPH): Smalec Gęsi Premium w nowym opakowaniu

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-22 08:38:16

Firma Agro-Top (PPH), jeden z największych polskich producentów tłuszczów zwierzęcych, wprowadziła na rynek nowy produkt – Smalec Gęsi Premium, w nowym, eleganckim, szklanym opakowaniu.

Produkt pojawił się w sprzedaży w ostatnim kwartale 2018 roku i jest oferowany w słoiku o pojemności 320 gramów. Wkrótce na półkach pojawi się również Smalec Gęsi Premium w słoiku 200 g.

czytaj więcej »

© hochland polska
© hochland polska

Szkolni przyjaciele z reklamy Hochland powracają

Źródło: Hochland Polska / Quality PR   Dodano: 2019-03-21 13:31:27

Przyjaźń zaczyna się od pysznych, prostych gestów, które nadają życiu smak – ta idea była bliska firmie Hochland Polska od początku jej istnienia. Kiedy wiele lat temu na srebrnych ekranach zagościła kultowa już dziś reklama „Szkolni Przyjaciele”, z dziećmi wymieniającymi się pysznymi kanapkami, nikt nie mógł przypuszczać, że po latach aktorzy ponownie spotkają się na planie zdjęciowym. W taki wyjątkowy sposób Hochland świętuje 25 lat obecności na rynku. Kampanii z okazji 25 lat obecności na rynku towarzyszy wielka loteria urodzinowa, w której miłośnicy serów mogą wygrać atrakcyjne nagrody!

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Ser Księżak w bloku ok. 4 kg i porcja 250 g w opakowaniu typu flowpack

Dodano: 2019-03-20 08:29:28

Spółdzielnia Łowicz (OSM), po wprowadzeniu na rynek sera dojrzewającego Księżak w funkcjonalnym opakowaniu typu koperta 130 g, rozszerza ofertę handlową o Ser Księżak w bloku ok. 4 kg i porcję 250 g w opakowaniu typu flowpack. Podobnie jak w 130 g opakowaniu Księżak to dojrzewający ser typu szwajcarskiego o wyrazistym smaku z orzechową, lekko słodką nutą o bogatym oczkowaniu i aromatycznym zapachu. Ser wyprodukowany z wysokiej jakości polskiego mleka od krów karmionych paszami wolnymi od GMO.

czytaj więcej »

Schur Flexibles Poland wprowadza nową folię: FlexiClose (re) – ekologiczne rozwiązania na rynku opakowań dla przemysłu mleczarskiego

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2019-03-18 14:02:03

FlexiClose (re) to innowacyjna koncepcja pakowania, która zapewnia optymalną ochronę produktu, jest przyjazna w użytkowaniu, może być wielokrotnie otwierana i zamykana, a także podlega pełnemu recyklingowi. Folie FlexiClose (re) stanowią optymalne rozwiązanie dla przemysłu spożywczego – w szczególności do pakowania różnego typu serów.

– Jako wiodący dostawca elastycznych rozwiązań opakowaniowych ponosimy odpowiedzialność za środowisko, dlatego nasze produkty i procesy są tak przyjaznymi dla środowiska, jak to tylko możliwe. Inwestujemy w rozwój nowych rozwiązań opakowaniowych, które zapewniają maksymalną ochronę produktu i niezmiennie wysoką funkcjonalność, a jednocześnie minimalizują negatywny wpływ na środowisko – mówi Marek Pawlak, Prezes Zarządu w firmie Schur Flexibles Poland.

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Bio ekologiczne mleko UHT

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-11 12:53:16

Bio ekologiczne mleko UHT to kolejna nowość w dynamicznie rozwijającejsię kategorii produktów ekologicznych. Mleko jest otrzymywane z gospodarstw ekologicznych, które prowadzą tradycyjną hodowlę i spełniają określone wymogi – m.in. nie używają środków chemicznych i sztucznych nawozów, a krowy karmione są naturalnymi paszami. Bio ekologiczne mleko UHT jest produktem o wysokiej zawartości potrzebnych dla organizmu związków mineralnych i witamin, stanowi bogate źródło pełnowartościowego białka i wapnia.

czytaj więcej »

Lactalis Polska: Twaróg z Mascapone Président

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-04 09:30:57

Serek Mascarpone pochodzi z Włoch i jest najbardziej popularnym składnikiem wielu ciast i deserów. Przyrządza się go ze śmietanki, dzięki temu ma lekko słodkawy smak. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président to unikalne połączenie śmietankowego serka Mascarpone i twarogu. Dodatek serka Mascarpone nadaje mu większą delikatność, a przygotowanie masy sernikowej staje się bardzo proste i szybkie.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop: Nowa odsłona bloga kulinarnego

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-03-01 14:40:06

Serkiwkuchni.pl, blog tyskiego producenta serków topionych uległ gruntownej metamorfozie i jest jeszcze bardziej przyjazny Czytelnikom! – Całkowicie zmieniliśmy design, grafikę, a także układ stron, dzięki czemu przepisy na wykorzystanie serków topionych, smażonych i masła klarowanego w kuchni są jeszcze łatwiejsze w wyszukiwaniu niż dotychczas – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop. – Wiemy już, że zmiany te zostały pozytywnie odebrane przez naszych fanów, z czego niezmiernie się cieszymy, bo to właśnie oni są dla nas wartością priorytetową.

czytaj więcej »

Bakoma: Satino jogurt z owocami i kuleczkami czekoladowymi

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-02-25 13:40:44

Satino proponuje kremowy, idealnie gładki jogurt waniliowy z warstwą soczystych owoców na spodzie kubeczka oraz topperem z kuleczkami ryżowymi w czekoladzie. To jedyny taki produkt na rynku. Jest to idealna słodka przekąska w ciągu dnia, zarówno w pracy jak i w domu.

czytaj więcej »

Sery firmy Žemaitijos pienas w nowym świątecznym opakowaniu

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-02-22 09:21:16

Na czas Świąt Wielkanocnych firma Žemaitijos pienas, z myślą o swoich konsumentach, przygotowała ser Džiugas Mild dojrzewający 12 miesięcy oraz Džiugas Gourmet dojrzewający 36 miesięcy, w wyjątkowym świątecznym opakowaniu.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25