100 wydanie Forum Mleczarskie Handel
Aktualności kraj Aktualności świat Komunikaty prasowe
Raporty Wywiady Galerie
więcej...
Kampanie Firmy Produkty
Podręcznik serowy ABC Nabiału Kontakt

Komunikaty prasowe kraj (wszystkich: 2132, strona 120 z 143)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© Grupa Polmlek

Grupa Polmlek: Cremessi Puszysty Serek Śmietankowy

Źródło: Grupa Polmlek   Dodano: 2011-08-09 11:29:41

W maju br. Grupa Polmlek wprowadziła na rynek Cremessi Puszysty Serek Śmietankowy w 150-gramowych opakowaniach. Serek Cremessi został wyprodukowany z pasteryzowanej śmietanki poddanej ukwaszeniu przez czyste kultury mleczarskie. Odpowiednia obróbka skrzepu oraz dodatek substancji zagęszczających i smakowych pozwoliły osiągnąć wyjątkowo delikatną i kremową strukturę produktu. Dodatkowo Cremessi został spulchniony azotem, czego efektem jest wyjątkowo lekka i puszysta konsystencja serka.
Cremessi powstał ze starannie dobranych składników, przy zastosowaniu najwyższych standardów jakości i oferowanych jest o 9 smakach: naturalny, o smaku waniliowym, brzoskwiniowy, z pieczonym jabłkiem i rodzynkami, orzechowy, o smaku czekoladowym, ze szczypiorkiem, z chrzanem, pomidorowy.
Cremessi puszysty serek śmietankowy polecany jest do spożycia bezpośrednio z kubeczka lub na kanapki, tartinki, bankietowy.
Dodatkowo Cremessi SEET, to pierwsze na polskim rynku puszysty i słodkie serki do smarowania.

czytaj więcej »

© ROTR (SM)

ROTR (SM): Śmietanki w kształcie domków

Źródło: ROTR (SM)   Dodano: 2011-08-09 11:27:33

Spółdzielnia ROTR (SM) z Rypina wprowadziła śmietankę UHT w nowym opakowaniu w kształcie domku. Innowacyjność opakowania polega na tym, że górna jego część jest zwężana. Testy pokazały, że ten kształt kartonika nie tylko jest bardziej poręczny, ale także pozwala zużyć zawartość niemalże do ostatniej kropli, w przeciwieństwie do tradycyjnych kartoników.

czytaj więcej »

© Spomlek (SM)

Spomlek (SM): Rubin (marka Old Poland)

Źródło: Spomlek (SM)   Dodano: 2011-08-09 11:24:08

Najbardziej zdecydowany w aromacie spośród polskich serów, zaskakuje także unikatowym smakiem. Wyraźne owocowe nuty przywołują winogrona i śliwki, a kończą się lekko wyczuwalnymi posmakami ziołowego pieprzu. Konkurenta dla niego trudno byłoby znaleźć nawet wśród produktów importowanych.

czytaj więcej »

© EuroSer

EuroSer: Jogurt typu greckiego

Źródło: EuroSer   Dodano: 2011-08-08 11:11:13

Jogurt typu greckiego (0% tłuszczu) charakteryzuje się gęstą, kremową konsystencją oraz lekko kwaskowatym i cierpkim smakiem. Jest bogaty w proteiny oraz wapń, a dzięki zawartości cennych kultur bakterii utrzymuje w równowadze mikroflorę jelitową. Może być wspaniałym dodatkiem do sosów, dipów, zup, sałatek, mięs, a nawet deserów. Sprawdza się również jako pożywna, zdrowa i zarazem pyszna przekąska. Zawiera o ponad połowę mniej kalorii niż tradycyjny jogurt typu greckiego. Masa netto: 150 g.

czytaj więcej »

© Mlekovita (GK)

Mlekovita (GK): Jogurt Naturalny typu Greckiego

Źródło: Mlekovita (GK)   Dodano: 2011-08-08 09:53:31

Jogurt Naturalny typu Greckiego w kubku 400 g – produkt cechuje wyjątkowo gęsta, kremowa konsystencja, wyrazisty smak uzyskany dzięki unikalnej, najnowocześniejszej technologii. Stanowi wyśmienitą bazę do wszystkich rodzajów sosów i dipów, jest idealny do deserów, sałatek i potraw z grilla oraz do bezpośredniego spożycia, w składzie zawiera: mleko, śmietankę pasteryzowaną, białka mleka oraz żywe kultury bakterii jogurtowych.

czytaj więcej »

© Piaski (OSM)

Piaski (OSM): Twarogi sernikowe

Źródło: Piaski (OSM)   Dodano: 2011-08-08 09:50:29

Twarogi sernikowe z firmy Piaski (OSM) to propozycja zarówno dla nowoczesnych jak i tych bardziej tradycyjnych gospodyń chcących przygotować pyszny sernik. Produkt jest poddany wstępnej obróbce, co w połączeniu z zamieszczonym na wiaderku przepisem przyrządzenie sernika czyni o wiele łatwiejszym. Produkt występuje w odmianie naturalnej oraz o smaku wanilii; w wiaderkach o gramaturze 1 kg. Obroty w handlu ułatwia długi, 40-dniowy termin trwałości.

czytaj więcej »

© Grupa Polmlek

Grupa Polmlek: Capresi Tzatziki i Pomidorowe

Źródło: Grupa Polmlek   Dodano: 2011-08-04 11:10:43

W kwietniu b.r. Grupa Polmlek wprowadza na rynek nowość: oryginalne śmietankowe plastry Capresi (150 g) w dwóch nowych smakach.
Tzatziki, to jedna z najbardziej znanych i lubianych przystawek w kuchni greckiej, która już od kilku lat z dużym powodzeniem zdobywa podniebienia i uznanie Polaków.

czytaj więcej »

Mlekovita (GK): Jogurty Polskie

Źródło: Mlekovita (GK)   Dodano: 2011-08-04 11:08:00

Jogurty Polskie – wyprodukowane z najwyższej jakości surowca, zawierające kawałki owoców, białka mleka oraz żywe bakterie jogurtowe. Dostępne w najbardziej popularnych na rynku wariantach smakowych – truskawka, wiśnia, malina i owoce leśne. Gramatura 150 g. Polecane do bezpośredniego spożycia oraz jako składnik tzw. deserów „na zimno”.

czytaj więcej »

© Piątnica (OSM)

Piątnica (OSM): Nabiał zawsze w lodówce!

Źródło: Piątnica (OSM)   Dodano: 2011-08-04 10:42:39

Kupując kefir czy serek, należy zwrócić uwagę na warunki przechowywania, które zapewnił sprzedawca, a w domu zadbać o to, by produkt jak najszybciej znalazł się w lodówce. Wybrzuszenie wieczka to naturalny objaw dla przetworów mlecznych zawierających żywe kultury bakterii.
Lato to okres, w którym zapewnienie odpowiednich warunków przechowywania produktów spożywczych jest szczególnie istotne. Naturalne i zdrowe produkty Piątnicy są szczególnie podatne na temperaturę otoczenia, ponieważ nie zawierają konserwantów. Z tego względu firma zaleca przechowywanie kefirów i serków wiejskich w określonych warunkach chłodniczych (od +1 ºC do +6 ºC).

czytaj więcej »

© Danone

Dorota Wellman ambasadorką marki Activia!

Źródło: Danone   Dodano: 2011-08-04 10:38:03

Ruszyła nowa odsłona kampanii marki Activia! Ambasadorką akcji i twarzą kampanii jest Dorota Wellman, która w sposób otwarty i przyjacielski uświadamia kobiety w różnym wieku, że dzięki Activii można pozbyć się problemów trawiennych. Dorota Wellman zachęca kobiety, żeby otworzyły się na wyzwanie Activii i zaczęły dbać o siebie, aby czuć się dobrze.

czytaj więcej »

© Mlekovita (GK)

Mlekovita (GK): Mleko zsiadłe Polskie

Źródło: Mlekovita (GK)   Dodano: 2011-08-03 09:30:42

Wyśmienite w smaku i doskonałe na letnie upały – idealne do bezpośredniego spożycia oraz do dań obiadowych. Polecane osobom, które cierpią na nietolerancję laktozy oraz stosującym antybiotyki (wspomaga regenerację flory jelitowej). Mleko zsiadłe doskonale sprawdza się przy problemach trawiennych, gdyż zawarte w nim kultury bakterii chronią jelita przed infekcjami oraz zmniejszają ryzyko zatruć pokarmowych.

czytaj więcej »

© Spomlek (SM).

Spomlek (SM): Bursztyn (marka Old Poland)

Źródło: Spomlek (SM).   Dodano: 2011-08-03 09:21:27

Ser długodojrzewający (minimum sześć miesięcy leżakuje w starannie stworzonych warunkach), czemu zawdzięcza charakterystyczny aromatyczny smak oraz wyczuwalne podczas spożywania kryształki. Każdy krąg jest stale pielęgnowany ręcznie masowany z użyciem odpowiednio dobranej pasty, która nadaje jego skórce czarny kolor. W marce Old Poland konsumenci odnajdą także Grand Goudę i Grand Radamera.

czytaj więcej »

© Robico (ZUH)

Robico (ZUH): Sery Mały Książę, Diuk, Gouda

Źródło: Robico (ZUH)   Dodano: 2011-08-03 09:03:07

W kwietniu Robico wprowadziło na rynek kolejne funkcjonalne produkty pod marką Smukła Linia. To niskotłuszczowe, dojrzewające sery dedykowane głównie osobom dbającym o sylwetkę, jednak nie rezygnujących przy tym z ich konsumpcji. Nadają się one idealnie do tradycyjnego spożycia (na kanapkę) jak i do przekąsek, sałatek itp.

czytaj więcej »

© Grupa Polmlek/Maćkowy (ZM)

Grupa Polmlek: Jogurt naturalny typu greckiego

Źródło: Grupa Polmlek   Dodano: 2011-08-01 13:58:15

Jogurt naturalny typu greckiego produkowany jest z mleka wysokiej jakości, a następnie ukwaszany za pomocą czystych kultur jogurtowych Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus. Charakteryzuje się gęstą, kremową konsystencją i lekko kwaśnym czystym smakiem.

czytaj więcej »

© Arla Foods

Arla Foods: Castello Brie

Źródło: Arla Foods   Dodano: 2011-08-01 13:55:39

Ser typu Brie z przerostem białej pleśni. Ma niesamowicie delikatny i śmietankowy smak. Charakterystyczna dla tego typu serów biała i aksamitna skórka otacza rozpływające się w ustach kremowe wnętrze. Wyprodukowany z najwyższej jakości składników.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij