1. Aktualności
  2. Polska
Polska

Piaski (OSM) rozbudowują produkcję twarogów i napojów

Źródło: Forum Mleczarskie
Autor: Janusz Górski
© piaski (osm)

– Realizowane są poważne plany inwestycyjne, które pozwolą umocnić na rynku pozycję Spółdzielni, a tym samym zapewnić dalszą egzystencję i rozwój. Zakończona budowa nowej stacji CIP oraz budowa linii do produkcji napojów fermentowanych pozwoli na uzyskanie dodatkowej powierzchni na zautomatyzowanej linii produkującej twarogi – podał zarząd mleczarni w Piaskach. W toku realizacji pozostają m.in.: 

  • tanki serwatkowe – magazyn serwatki
  • zewnętrzna instalacja przesyłowa, rurociąg
  • modernizacja CIP dla działu Galanteria
  • zautomatyzowana stacja mycia chemicznego CIP
  • stacja uzdatniania wody studziennej.

Jak przyznał zarząd spółdzielni – To co zostało wypracowane tzn. czysta etykieta, produkty bez zbędnych dodatków – Zarząd Spółdzielni zamierza utrzymać, nie będzie wdrażać drogich opakowań, chce utrzymać posiadany asortyment i rozwijać opłacalność w oparciu o niego. Myślimy o nowych produktach, ale mając już doskonałe produkty, chcemy je rozwijać: kefir, ayran, maślankę, zsiadłe mleko, jogurty i oczywiście twarogi.

– Rozszerzamy współpracę z nowymi sieciami, ponieważ rynek tradycyjny się kurczy – wskazał Mirosław Domański, prezes zarządu mleczarni Piaski (OSM).

Ostatnie wiadomości o firmie

Warte przeczytania