1. Komunikaty
Polska

Tetra Pak: Zrównoważenie systemów żywnościowych

Źródło: Tetra Pak
Autor: Monika Czaplicka
Zapobieganie marnowaniu żywności.
Zapobieganie marnowaniu żywności.
© tetra Pak

Zrównoważenie systemów żywnościowych jest jednym z celów legislacji i odpowiedzialnych producentów. Przemysł spożywczy napędza zmiany na rzecz zrównoważonego rozwoju, tak ważnego dla współczesnych klientów przy podejmowaniu decyzji zakupowych. Kluczowe są zarówno działania wewnątrz firm, jak i w całym łańcuchu wartości. Tetra Pak, chroniąc to, co dobre, dokłada wszelkich starań, by zmniejszyć emisyjność CO2 urządzeń do pakowania oraz oferuje swoim klientom m.in. portfolio grzewcze UHT 2.0 z wykorzystaniem nowoczesnych technologii. 

W tegorocznej edycji kampanii „Wybierz naturę. Wybierz karton” firma zwraca uwagę na innowacje pozwalające branży na rozwój z poszanowaniem.

Ostatnie wiadomości o firmie

Warte przeczytania