Łowicz (OSM) wdraża dodatki funkcjonalne
– Doskonale zdajemy sobie sprawę z dobroczynności produktów mlecznych w szczególności produktów fermentowanych, zawierających dobroczynne mikroorganizmy – powiedziała Forum Mleczarskiemu Anna Siuda, Kierownik Marketingu Łowicz (OSM). – Zajmują wysoką pozycję w naszej diecie, w żywieniu dzieci, chorych czy rekonwalescentów, a ich spożycie i popularność wzrasta.
– Mleko i przetwory mlecze powinny być spożywane codziennie ze względu na wysoką wartość odżywczą i korzystny wpływ na zdrowie każdego z nas. Istnieje wiele doniesień naukowych, które potwierdzają dobroczynny wpływ na zdrowie osób borykających się z chorobami, nie tylko układu pokarmowego. Napoje fermentowane są nie tylko odżywcze i orzeźwiające, ale stanową źródło białka, wapnia, fosforu, ryboflawiny, tiaminy, witaminy B12, kwasu foliowego, niacyny, magnezu czy cynku, a także bioaktywnych peptydów, tłuszczów, kwasów organicznych i oligosacharydów.
– Łowicz (OSM) posiadając tą bogatą wiedzę i doświadczenie wychodzi naprzeciw oczekiwaniom wdrażając szeroką gamę smaków i dodatków funkcjonalnych – dodała Anna Siuda.