Branża Mleczarska 100 Firm

Aktualności

Sertop: Najpopularniejsze są czyste smaki serów topionych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-11-23 11:13:28

© sertop

– Jesień i zima są porami roku, w których obserwujemy wzmożone zainteresowanie sprzedażą naszych produktów – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop. – Różnorodność smaków i gramatur sprawia, że każdy konsument znajduje coś dla siebie. Które smaki sprzedają się najlepiej? Zdecydowanie czyste smaki, bez dodatków (Złoty Ementaler, Gouda, Tylżycki, Cheddar). Najpopularniejsze serki smakowe to te z dodatkiem szynki, czosnku, pomidorów, papryki i borowików, po które klienci sięgają zwłaszcza w okresie świątecznym.

– O tym, czy dany serek znajdzie się w koszyku zakupowym decyduje także jego gramatura. Rodziny zwykle decydują się na zakup 100 g kostek tzw. telewizorków lub serków w plastrach, umożliwiających wykorzystanie ich na kanapce bez pomocy noża. Osoby mieszkające samodzielnie wybierają natomiast serowe krążki, których opakowanie zawiera 8 serków pakowanych w trójkątne porcje, co zapobiega wysychaniu produktów, a tym samym marnowaniu żywności – opowiada Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2021-02-22) Sertop: Gouda w nowym formacie
(2021-02-21) Sertop: Rynek produktów premium zmienił się
(2021-02-04) Sertop na Walentynki

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij