1. Komunikaty
Polska

Nowy Dwór Gdański (OSM): Skyr+ jogurt naturalny typu islandzkiego bez laktozy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Skyr+ jogurt naturalny typu islandzkiego bez laktozy to najnowsza propozycja w portfolio  Maluty. Wyróżnia  się intensywnym śmietankowym smakiem, prostym, czystym składem, gęstą i aksamitną konsystencją, brakiem laktozy oraz nietuzinkowym opakowaniem o optymalnej pojemności.

Skyr+ bez laktozy od Maluty to produkt naturalnie bogaty w białko, wytwarzany wyłącznie z polskiego mleka pochodzącego w przewadze od krów wypasanych na zielonych żuławskich pastwiskach.

Produkt stanowi doskonały pomysł na sycącą przekąskę w ciągu dnia, może też stanowić zdrową podstawę śniadania, składnik deseru, sosu oraz pasty. Skyr+ bez laktozy od Maluty ma prosty skład – zawiera tylko mleko i żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus oraz Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus (wariant waniliowy dodatkowo cukier i laska wanilii).

Skyr+ bez laktozy od Maluty dostępny jest w dwóch odsłonach: naturalnej oraz waniliowej – z dodatkiem laski wanilii. 

Opakowanie: 200 g.

Ostatnie wiadomości o firmie

Warte przeczytania