1. Komunikaty
Polska

Nowość od spółdzielni Maluta Nowy Dwór Gdański (OSM)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Serek homogenizowany wysokobiałkowy bez laktozy jest świeżym serkiem o bardzo dużej zawartości białka bez dodatku koncentratów białkowych. Aż 69% wartości energetycznej serka pochodzi z białka. 

Wytwarzany jest z naturalnego, pozbawionego tłuszczu mleka pasteryzowanego zaszczepianego czystymi kulturami bakterii fermentacji mlekowej.

Białko w serku ma naturalne mleczne proporcje, stanowi komplet wszystkich rodzajów cennych odżywczych białek mleka. W serku skumulowana jest cała frakcja kazeinowa oraz białka serwatkowe złożone z różnorodnych aminokwasów.

Wysokobiałkowy świeży serek bez laktozy Maluta rekomenduje się szczególnie osobom stosującym dietę wysokobiałkową, niskotłuszczową i nietolerującym laktozy. 

Dodatkową zaletą jest regionalne mleko, z jakiego serek jest wytwarzany, w przewadze od krów wolno wypasanych. Dlatego jest on naturalny i intensywnie smaczny.

Opakowanie: 200 g.

Ostatnie wiadomości o firmie

Warte przeczytania