Nowość od spółdzielni Maluta Nowy Dwór Gdański (OSM)
Serek homogenizowany wysokobiałkowy bez laktozy jest świeżym serkiem o bardzo dużej zawartości białka bez dodatku koncentratów białkowych. Aż 69% wartości energetycznej serka pochodzi z białka.
Wytwarzany jest z naturalnego, pozbawionego tłuszczu mleka pasteryzowanego zaszczepianego czystymi kulturami bakterii fermentacji mlekowej.
Białko w serku ma naturalne mleczne proporcje, stanowi komplet wszystkich rodzajów cennych odżywczych białek mleka. W serku skumulowana jest cała frakcja kazeinowa oraz białka serwatkowe złożone z różnorodnych aminokwasów.
Wysokobiałkowy świeży serek bez laktozy Maluta rekomenduje się szczególnie osobom stosującym dietę wysokobiałkową, niskotłuszczową i nietolerującym laktozy.
Dodatkową zaletą jest regionalne mleko, z jakiego serek jest wytwarzany, w przewadze od krów wolno wypasanych. Dlatego jest on naturalny i intensywnie smaczny.
Opakowanie: 200 g.