1. Komunikaty
Polska

Maluta Nowy Dwór Gdański (OSM): Śmietana+, szlachetnie ukwaszona 12% tł. bez laktozy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Doskonała naturalna śmietana o wyjątkowych walorach. Wyróżnia się puszystą, lekką, a jednocześnie typową dla śmietan gęstą konsystencją. Jest naturalnie aromatyczna, z pełnią łagodnego smaku. Śmietana+ zawiera żywe bakterie fermentacji mlekowej, w tym dobroczynne szczepy Lactobacillus acidophilus oraz Bifidobacterium, przez co warto ją spożywać w naturalnej postaci.

Ważną cechą Śmietany+ jest brak laktozy, co zapewnia jej przyswajalność przez osoby nietolerujące cukru mlekowego. Dodatkową zaletą żywieniową jest niższa zawartość tłuszczu. Może to mieć znaczenie dla osób stosujących diety niskotłuszczowe, a jednocześnie wysoko ceniących walory smakowe spożywanych produktów. 

Śmietanę+ wytwarzana jest z regionalnego mleka pochodzącego w większości z gospodarstw stosujących swobodne wypasanie krów. To przekłada się bezpośrednio na cechy surowca i wyjątkowość produktów.

Opakowanie: 200 g.

Ostatnie wiadomości o firmie

Warte przeczytania