Jak smakują Święta po Mazursku?
Gęsta śmietana, prawdziwe masło, świeże mleko i TEN jedyny twaróg, z którym sernik zawsze się udaje. Marka Mazurski Smak po raz kolejny zaprasza nas do przygotowywania wielkanocnych wypieków z produktami przywodzącymi na myśl tradycyjne święta. Hasłem „To się bierze z natury” zachęca konsumentów do wybrania autentycznych, polskich wyrobów mleczarskich, które gwarantują kulinarny sukces.
„Wielkanoc po Mazursku” to kontynuacja kampanii wizerunkowej Mazurskiego Smaku – marki należącej do Mlekpol (SM). Zobaczymy w niej wiosenne, ciepłe święta na łonie natury oraz dwa pyszne wielkanocne ciasta – mazurka oraz babkę. A to wszystko w towarzystwie nie tylko pięknych okoliczności przyrody najczystszych rejonów Polski, ale także wyjątkowych produktów mlecznych Mazurski Smak.
– Poprzez kampanię „To się bierze z natury” chcemy dotrzeć do konsumentów, którzy planują przedświąteczne zakupy i zależy im na wysokiej jakości wyrobach nabiałowych. Produkty Mazurskiego Smaku wyróżniają się na rynku swoją naturalnością, walorami smakowymi i prostym składem. Dzięki temu idealnie sprawdzą się w kuchni podczas przygotowywania tradycyjnych świątecznych ciast i potraw – przekonywała Dorota Grabowska, Kierownik Działu Marketingu Mlekpol (SM).
Utrzymane w oryginalnym, akwarelowym stylu kreacje kampanijne w ramach „Wielkanocy po Mazursku” są obecne w kanale digital, obejmującym największe portale, sieci reklamowe oraz aplikacje zakupowe na urządzeniach mobilnych. Produkty Mazurskiego Smaku można zobaczyć także na profilach popularnych influencerów na Instagramie i TikToku. Przygotowują oni jeden z dwóch wypieków: #MAZUREKPOMAZURSKU lub #BABKAPOMAZURSKU, zachęcając swoich fanów do gotowania w gronie najbliższych i używania w kuchni wyrobów od Mlekpolu.