Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Frąckowiak (ZPSiH): Innowacyjny – funkcjonalny ser z wapniem

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-12-05 21:28:19

Ser smażony z wapniem to jedyny ser smażony na rynku, który, jak naukowo udowodniono, jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, dzięki unikalnym dodatkom prozdrowotnym w postaci naturalnej skorupki jaj kurzych oraz witamin K, D oraz lizyny. Produkt posiada rekomendację Instytutu Chorób Cywilizacyjnych i jest polecany wszystkim konsumentom w celu zapobiegania, a nawet wspomagania leczenia odwapnienia kości i zębów.

Produkt łączy w sobie tradycyjny smak sprzed lat z wartościowymi składnikami prozdrowotnymi, niezbędnymi dla prawidłowego funkcjonowania organizmu i codziennej diety. Dzięki takiej kompozycji składników nie ma potrzeby dodatkowej suplementacji w postaci wapnia i witamin ułatwiających przyswajanie. To przełom w kategorii sera smażonego oraz nowoczesnej żywności funkcjonalnej.

Opakowanie: 200 g.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2019-12-19) Frąckowiak (ZPSiH): Coraz więcej produktów funkcjonalnych
(2019-08-28) Frąckowiak (ZPSiH): Oznaczenie ChOG przyciąga konsumentów i handlowców
(2019-07-04) Frąckowiak (ZPSiH): Naturalność to rodzaj innowacyjności

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25