100 wydanie Forum Mleczarskie Handel

Komunikaty prasowe

Tetra Pak wprowadza kompletną linię do przetwarzania białego sera typu feta

Źródło: Forum Mleczarskie   Dodano: 2020-05-14 11:04:24

© tetra pak

Linia jest kompletna i zawiera całkowicie zautomatyzowane i zintegrowane rozwiązanie zapewniające najwyższy standard bezpieczeństwa żywności i szybkość wprowadzania na rynek.

– Chcieliśmy, aby produkcja sera była jak najprostsza i umożliwić klientom odkrywanie nowych możliwości w przypadku białego sera. Korzystając z zamkniętego iw pełni zautomatyzowanego rozwiązania linii, bez ręcznego kontaktu z produktem, ułatwiamy klientom osiągnięcie rentowności, wysokiej wydajności i zminimalizowanie strat. Ponadto produkt jest bezpieczny dla żywności i gotowy do spożycia zaraz po zapakowaniu – powiedziała Joanna Majewska, Business Development Liquid Filled Cheese Line, Tetra Pak.

Wykorzystując ponad 45-letnie doświadczenie w przetwórstwie sera, Tetra Pak wprowadza tę linię, aby umożliwić producentom białego mleka i tradycyjnym producentom sera odkrywanie możliwości w obrębie białego sera. Światowy rynek serów ma wzrosnąć z 28 do 36,5 mld kg przy CAGR wynoszącym 2,4% do 2030 r., Ser świeży, w tym ser biały, stanowi 30% całkowitego wzrostu wolumenu do 2030 r.

Kompletna linia technologiczna została zaprojektowana do produkcji różnorodnej gamy produktów z białego sera, z wykorzystaniem sprawdzonych technologii, takich jak ultrafiltracja i mieszanie z wysokim ścinaniem, aby ułatwić klientom eksplorację nowego segmentu rynku i zwiększyć obecne możliwości produkcyjne. Linia technologiczna działa zarówno dla BAF (Bacteriological Acidified Feta), jak i GDL (Glucone Delta Lactone), stosując higieniczny i bezpieczny proces, aby zapewnić długi okres trwałości produktu.

© tetra pak


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2020-07-27) Tetra Pak: Guillaume Latourrette Dyrektorem Zarządzającym Tetra Pak na nowym rynku Europy Wschodniej
(2020-05-05) Grupa Tetra Laval przekazuje ponad 1,5 mln złotych na walkę ze skutkami COVID-19
(2020-03-05) Tetra Pak wspomoże klientów zainteresowanych produktami fermentowanymi pochodzenia roślinnego

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij