Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Radomsko (OSM): Masło Lactic

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2014-03-02 16:22:54

Masło Lactic to masło ekstra o zawartości tłuszczu min. 82%. Masło produkowane jest tzw. metodą NIZO, która łączy metodę tradycyjną polegającą na zmaślaniu słodkiej śmietanki z jednoczesnym ukwaszeniem plazmy masła.

Zastosowana metoda pozwala uzyskać produkt o doskonałych walorach smakowych oraz służy poprawie jakości wyrobu finalnego. Dla konsumenta zapewne zauważalna jest różnica w smaku w nucie lekko kwaśnej oraz w zapachu tak jak w tradycyjnym maśle wyrabianym ze śmietany ukwaszonej.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2019-08-28) Radomsko (OSM): Hej! Kulki serowe do przekąsek i sałatek
(2018-09-07) Spółdzielnia Radomsko (OSM) wprowadziła nowość – Hej! Twaróg półtłusty wędzony dymem z drewna bukowo-olchowego
(2018-06-19) Radomsko (OSM): Hej! Twaróg półtłusty wędzony dymem z drewna bukowo-olchowego

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25