Łowicz (OSM): Kefir kaukaski
Kefir kaukaski to źródło naturalnego błonnika GOS (galaktooligosacharyd) wytworzonego z laktozy znajdującej się w mleku, podczas procesu produkcji. Błonnik GOS pełni rolę prebiotyku, co oznacza, że sprawuje pomocną rolę w funkcjonowaniu bakterii probiotycznych w jelitach. Dodatkowo Łowicz (OSM) zmniejszył zawartość cukru do poziomu 2,7%, co w porównaniu z innymi kefirami na rynku jest wartością dwukrotnie niższą. Zredukowano również poziom laktozy <1,0%.
Kefir to bogactwo 11 korzystnych kultur bakterii. Kefir z tak wytworzonym błonnikiem jest nowością na rynku produktów mlecznych. Ten innowacyjny produkt zamknięto w poręcznej butelce 400 g, którą można zabrać ze sobą wszędzie w drogę – dawka dobroczynnych kultur bakterii zawsze pod ręką.
Opakowanie: 400 g.