Kolejne warsztaty Hochland Professional za nami!
10 września odbyła się kolejna edycja warsztatów z cyklu „Masterclass”. Tym razem Hochland Professional zaprosił na warsztaty prowadzone przez Alona Thana i dedykowane Sushi Masterom, a także przez cukiernika Mariusza Góreckiego, który pokazał uczestnikom, jak smakuje japońska kuchnia w wersji deserowej.
Alon Than to Mistrz Świata Sushi z Tokio 2015 i trener Sushi Materów z całego świata. Jest twórcą konceptów kulinarnych Izumi Sushi, Kago oraz Match Bistro & Bar, a także Omakase by Alon, czyli pierwszej w Polsce restauracji sushi wyłącznie z menu degustacyjnym. Podczas warsztatów „Masterclass” pokazał nowe, smakowite połączenia dla profesjonalistów z HoReCa, a dokładnie zastosowanie najlepszych serów twarogowych w rolkach, nigiri i dipach. Uczestnicy warsztatów przygotowali m. in. nigiri z tuńczykiem, oliwą truflową i serem Cremette, nigiri z łososiem, z serem Cremette i dymką, nigiri z krewetką, pastą miso z serem Cremette i pomarańczą oraz nigiri z omletem tamago i serem Cremette i truskawką. Nie zabrakło również serowych dipów z Creamland i Cremette Pure oraz hosomaków, futomaków i california z krewetką.
Z kolei utalentowany cukiernik młodego pokolenia Mariusz Górecki wraz z uczestnikami stworzył sernik na zimno z eukaliptusem i na bazie sera Creamland oraz sernik z białą czekoladą i yuzu na bazie sera Cremette. W kuchni orientalnej, szczególnie japońskiej, serniki charakteryzują się lekkością, delikatnością i subtelnymi smakami, co sprawia, że przypominają bardziej delikatne suflety, niż ciężkie i gęste torty serowe.
– Nasze sery to nie tylko klasyka, ale też innowacja, która świetnie sprawdza się w kuchni azjatyckiej! Kto by pomyślał, że sushi czy serniki mogą smakować jeszcze lepiej? – powiedział Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska i już teraz zaprasza na kolejne warsztaty z cyklu Hochland Professional „Masterclass”.
Informacje na temat szkoleń Masterclass dostępne są na stronie: www.warsztaty-hochland.pl