Rodzina tradycyjnych smaków
Mleczarnia Garwolin (OSM) rozpoczęła kampanię informacyjno-promocyjną pod hasłem „Rodzina tradycyjnych smaków” współfinansowaną ze środków Unii Europejskiej dla produktów wyróżnionych certyfikatem Jakość Tradycja. Spółdzielnia na przestrzeni ostatnich lat już trzeci raz otrzymała dofinansowanie z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na działania promocyjno-reklamowe. Plan operacji ma bardzo szeroki zakres zaczynając od marketingu bezpośredniego, przez radio, telewizję, Internet, outdoor, prasę, pokazy, degustacje, publikacje, po targi zagraniczne.
Znak Jakość Tradycja przyznawany jest produktom z co najmniej 50-letnią historią wytwarzania. Widząc go na opakowaniu mamy gwarancję, że produkt powstał z najwyższej jakości surowców, których pochodzenie jest w pełni identyfikowalne. W ofercie Garwolin (OSM) wyróżnione certyfikatem Jakość Tradycja są Twaróg Garwoliński tłusty, Twaróg Garwoliński półtłusty, Maślanka Garwolińska naturalna i Serek Homogenizowany waniliowy. To produkty nabiałowe, które od lat cieszą się uznaniem konsumentów. Swój wyjątkowy i niepowtarzalny smak zawdzięczają polskiemu mleku o najwyższej jakości, z którego są wytwarzane oraz niezmiennym, tradycyjnym recepturom. To gwarantuje stały smak – jak za dawnych lat, jak u babci. To smak, który przenosi każdego w beztroskie czasy dzieciństwa.
Twaróg Garwoliński tłusty i Twaróg Garwoliński półtłusty to produkty z charakterem, które od lat cenione są przez konsumentów za swój doskonały smak, a ich ręczny sposób pakowania czyni je jeszcze bardziej wyjątkowymi. Twarogi Garwolińskie znajdują szerokie zastosowanie zarówno w kuchni tradycyjnej, jak i nowoczesnej.
Maślanka Garwolińska naturalna powstaje w procesie fermentacji z najwyższej jakości polskiego mleka. To niskokaloryczny, naturalnie orzeźwiający napój, który poza swoimi walorami smakowymi korzystnie wpływa na organizm człowieka. Maślanka naturalna reguluje procesy trawienne, wspiera równowagę mikroflory jelitowej, zwiększa odporność organizmu oraz jest doskonałym źródłem wysokowartościowego białka, witamin z grupy B oraz pożytecznych żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej.
Serek Homogenizowany waniliowy powstaje z twarogu odtłuszczonego z dodatkiem śmietanki homogenizowanej oraz wsadu smakowego. Ze względu na zawartość białka, wapnia i witamin warto uwzględnić go w diecie dzieci, młodzieży, a także osób dorosłych. Idealnie sprawdzi się jako przekąska lub baza do deserów. Każdy pokocha jego wyjątkowy, waniliowy smak.