1. Aktualności
  2. Polska
Polska

Większość mozzarelli z Polmleku trafia do HoReCa

Źródło: Forum Mleczarskie
Autor: Janusz Górski
© polmlek

– Polmlek to jeden z czołowych producentów mozzarelli suchej dedykowanej do pizzy, zapiekanek, tostów i makaronów. Wyspecjalizowane zakłady w Lidzbarku, Grudziądzu, Gościnie i Goliszewie miesięcznie mogą wyprodukować średnio 1900 ton serów w technologii Pasta Filata – powiedziała Forum Mleczarskiemu Joanna Kołodyńska, Dyrektor Marketingu Grupy Polmlek. – Ser Mozzarella produkowany jest w blokach, wiórkach i granulkach. Większość wolumenu trafia do kanału HoReCa poprzez dystrybutorów zarówno krajowych jak i zagranicznych. 

– W marce Sery z Goliszewa oferujemy doskonałą mozzarellę w porcji 300 g. Sery z Goliszewa od lat produkowane są wg niezmiennych receptur wypracowanych przez doświadczonych serowarów przekazujących wiedzę z pokolenie na pokolenie. Smak Mozzarelli to efekt współpracy ze specjalistami z Włoch. Dzięki temu udało się stworzyć włoską Mozzarellę z polskiego mleka. Jest ona delikatna w smaku, ma zwartą konsystencję, dzięki czemu łatwo ją kroić i wiórkować. Po obróbce termicznej ser apetycznie ciągnie się, podkreśla charakter włoskich dań, ma delikatny, lekko mleczny smak i łagodny zapach. Właśnie dobiega końca bardzo udana kampania serów z Goliszewa, w której mozzarella odegrała niebanalną rolę – dodała Joanna Kołodyńska, Dyrektor Marketingu Grupy Polmlek. 

Ostatnie wiadomości o firmie

Warte przeczytania