Mlekpol (SM) wprowadza nowe gramatury sera Mozzarella
Ser typu mozzarella mleczarni Mlekpol (SM) w Grajewie, to produkt znany wielbicielom pizzy w Polsce i wielu krajach Europy. Ten włoski ser z Mlekpolu ceniony jest przez szefów kuchni ze względu na świetne właściwości topienia i charakterystyczne „ciągnięcie się”. Odpowiadając na potrzeby konsumentów Mlekpol (SM) wprowadza na rynek dwa produkty w linii mozzarella – ser tarty i w kawałku.
Mozzarella marki Mlekpol dostępna jest w dużych opakowaniach o wadze 1 kg, 2 kg oraz 2,5 kg przeznaczonych głównie dla odbiorców branży gastronomicznej. Producent, mając na uwadze potrzeby klientów sklepów detalicznych, wprowadza nowości: mozzarella w kawałku o wadze 300 g oraz ser tarty w woreczku o wadze 150 g. Obie propozycje idealnie pozwalają się cieszyć tym włoskim serem podczas domowego gotowania i pieczenia oraz zachować jego świeżość i walory smakowe podczas przechowywania w lodówce dzięki szczelnym i trwałym opakowaniom. Nowością jest również odświeżona szata graficzna całej linii produktów mozzarella.
Mozzarella z Mlekpolu to połączenie włoskiej tradycji serowarskiej i najwyższej jakości, o którą dba Mlekpol (SM). Ser powstał z najlepszego mleka od krów wypasanych na łąkach Podlasia, Warmii i Mazur. To doskonały produkt, który sprawdzi się zarówno na ulubionej pizzy, jako dodatek do makaronów, zapiekanek oraz wytrawnych wypieków. Ser mozzarella to znakomite źródło wapnia, bogactwo cennych witamin i minerałów. Mozzarella Mlekpolu w składzie ma wyłącznie mleko, sól i kultury bakterii mlekowych.