Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Przepis na Paschę z bakaliami

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-03-26 08:06:44

© wieluń sdm

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dalej ucierając dodawać stopniowo twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony. Następnie dodać bakalie (wcześniej można je namoczyć), wymieszać i przełożyć masę do wyłożonych gazą miseczek (lub jednej większej, ale ładniej prezentują się małe paschy). Wstawić na kilka godzin do lodówki, podawać udekorowane płatkami migdałów.

Składniki: -450 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony-100 g masła-100 g drobnego cukru-łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy-2 łyżki płatków migdałowych plus do dekoracji-2 łyżki rodzynek-2 łyżki suszonej żurawiny


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2019-05-10) Wieluń (SDM): Nowe produkty pod marką Mój Ulubiony
(2018-12-28) Kulinaria: Wieluń (SDM) - Małe przyjemności, Trufle orzechowe według przepisu Karo in the Kitchen
(2018-12-18) Kulinaria: Wieluń (SDM) - Sernik czekoladowo-śmietankowy z twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25