100 wydanie Forum Mleczarskie Handel

Komunikaty prasowe

Sertop: Kiedy powstał ser topiony?

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2020-08-27 13:21:19

© sertop

Pierwszy produkt stworzono w 1908 r. w Szwajcarii próbując w ten sposób rozwiązać problem nadwyżki serów. W 1911 r. Gerber wyprodukował pierwszą partię serka topionego, a w 1917 r. bracia Graf uruchomili pierwszą, europejską fabrykę produkującą serki na skalę masową (źródło: Wikipedia).

Historia serka topionego trwa już ponad 100 lat, z czego jego produkcją w Polsce od ponad 50. lat zajmuje się właśnie Sertop. – Podstawowym surowcem w produkcji serków topionych Sertop są sery typu holenderskiego oraz sery typu szwajcarskiego – wyjaśnia Anita Kubarska, Brand Manager w firmie Sertop. – Są one bazą nadającą typowy smak i aromat wyrobów. W ofercie firmy znajduje się cała gama zróżnicowanych smakowo i gramaturowo produktów, w tym Złoty Ementaler, produkowany od początku istnienia firmy.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2020-10-19) Sertop: Gdzie Polacy kupują najczęściej serki topione?
(2020-09-11) Sertop: Wielofunkcyjność produktu
(2020-08-24) Sertop: Wrzesień determinuje wybory zakupowe Polaków

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij