Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Jogo (ŁSM): Zmienia się struktura sprzedaży śmietany

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-05-15 11:31:13

– Śmietany Jogo produkowane są z najwyższej jakości mleka, dostarczanego od rolników z województwa łódzkiego. Nie zawierają hydrokoloidów oraz karagenów – dowiadujemy się w mleczarni Jogo (ŁSM).

– W ich skład wchodzi jedynie śmietanka oraz kultury bakterii mlekowych. Największą popularnością cieszą się na przełomie wiosna-lato, ze względu na szerszą gamę dostępnych owoców i warzyw, do których śmietana jest idealnym komponentem. Dzięki tradycyjnej recepturze oraz wysokiej jakości ciągle górują wśród regionalnych produktów.
– Na przestrzeni lat struktura sprzedaży uległa zmianie. Zwiększyła się ilość sprzedaży w dyskontach, a zmniejszyła sprzedaż detaliczna. Największą popularnością wśród dostępnych śmietan cieszy się śmietana 18% w kubku 400 g, związane jest to z przywiązaniem do tradycji oraz ze względu na jej uniwersalność w kuchni – dodają pracownicy działu handlowego w mleczarni Jogo (ŁSM).

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25