1. Aktualności
  2. Polska

Nickal: Ekologiczne jogurty Svalya – dla zdrowego trybu życia

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Doskonały produkt o delikatnym smaku, dla osób ceniących pełnowartościową i zdrową żywność. Jogurty wyróżniają się subtelnością i dużym zróżnicowaniem smakowym: od smaku dojrzałych jagód ogrodowych, do smaku owoców pachnących letnią świeżością.

Jogurty są produkowane z ekologicznego mleka, pochodzącego wyłącznie z certyfikowanych gospodarstw, w których nie stosuje się sztucznych nawozów, a krowy karmi wyłącznie czystą, naturalną paszą. Ekologiczne mleko jest przewożone osobno, nie ze zwykłym mlekiem. W produkcji jogurtów Svalya stosuje się także naturalne składniki, przygotowane z ekologicznych owoców i warzyw. Nie są one poddawane obróbce termicznej, dlatego zachowują wszystkie pożyteczne właściwości kwaśnego produktu.
Zawierają bifidobakterie, które zwiększają odporność organizmu na infekcje oraz odnawiają mikroflorę jelit. Przywrócenie niezbędnej liczby bifidobakterii, dzięki spożywaniu jogurtów, to idealny sposób na wzmocnienie odporności przewodu pokarmowego na choroby.
Jogurty produkowane są na specjalnej linii produkcyjnej, dodatki smakowe zaś wprowadzane w pomieszczeniach aseptycznych, z zastosowaniem zmechanizowanego sprzętu służącego do mieszania dodatków z jogurtem. Taki sposób produkcji zapewnia bezpieczeństwo produktu i niezmienną jakość.
Producent: Pieno žvaigždės.
Importer: Nickal.