Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Nowa Zelandia: Fonterra otwiera zakład mozzarelli. Popyt tak duży, że zakład produkuje 24 godziny na dobę

Źródło: Forum Mleczarskie   Dodano: 2015-05-14 14:50:57

Potencjał nowego zakładu produkcji i wiórkowania mozzarelli jest tak duży, że wyprodukowaną tu pizzą można pokryć 300 milionów pizzy rocznie. Inwestycja została pomyślana jako zaspokojenie popytu sieci restauracji i pizzerii w Azji, w tym w Chinach i na Bliskim Wschodzie. Zdaniem Dyrektora Zarządzającego Globalnymi Operacjami w Fonterra, Roberta Spurway’a, Fonterra widzi możliwość wzrostu na rynkach: konsumenckim i food-service.

Fonterra rozbudowuje również inne swoje zakłady: niedawno oddano nowe instalacje w zakładzie produktów UHT w Waitoa, podwojono produkcję śmietny w Te Rapa, w planach jest rozwinięcie instalacji do konfekcjonowania serów w Eltham.
Popyt na wiórki jest tak duży, że nowy zakład będzie pracował 24 godziny na dobę.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25