Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Kuchnia Grupy Polmlek: Terina z Capresi

Źródło: Grupa Polmlek   Dodano: 2015-05-07 11:57:15

© polmlek

Grupa Polmlek podpowiada nam, jak w kuchni kreatywnie korzystać z serów Capresi. Pora na Terinę z Capresi puszystego chrzanowego i pomidorowego z marynowanym śledziem z burakami:
Składniki:
- 1 opakowanie Capresi puszysty chrzanowy
- 1/2 opakowania Capresi puszysty pomidorowy
- 5 kromek pieczywa tostowego bez skórki
- 50 g śledzia marynowanego
- 30 g buraków (kostka)
- 10 g ogórka konserwowego (kostka)
- 1/2 cebuli czerwonej
- szczypior cięty
- sól, pieprz
- anyż, cynamon, miód, ocet winny.

Przygotowanie: Trójkątną teriniarkę wyłożyć folią spożywczą i ułożyć na niej pieczywo tostowe. Jeśli nie mamy teriniarki pieczywo można ułożyć płasko na folii. W misce wymieszać serek Capresi chrzanowy, marynowanego śledzia, buraki w kostce, ogórek konserwowy, szczypior, cebulę oraz doprawić do smaku.
Na pieczywie umieścić serek Capresi pomidorowy, następnie Capresi chrzanowy wymieszany z dodatkami. Korzystając z teriniarki - przykryć wszystko warstwą pieczywa, jeśli bez – zrolować pieczywo w formie batona. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 20 min. Wyciągnąć z formy, pokroić i podawać w formie kanapek lub finger foods.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25