Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Hochland Polska: Sery z dziurami to kategoria rosnąca

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2015-01-29 17:00:12

© hochland

– Rynek serów typu szwajcarskiego rośnie, a konsumenci coraz częściej sięgają po sery z dziurami – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager Hochland Polska. – Wpływa to także na decyzję partnerów handlowych, którzy są coraz bardziej otwarci na wprowadzanie na półki serów z dziurami.


– Sery żółte dojrzewające to drugi po serach twarogowych segment rynku w Polsce. Od kilku lat rynek ten w naszym kraju wykazuje wzrost i jest mocno rozdrobniony – sery dojrzewające ma w swojej ofercie wielu mniejszych i większych producentów, a łączna oferta przekracza kilkaset produktów. W zeszłym roku największą dynamikę notowały dojrzewające sery w plastrach. Wzrost ten sięgał 50-60 %. To bardzo dobry wynik. Pamiętajmy też, że już wcześniej kategoria ta była dość spora. Trend ten, choć już może nie w takiej skali, będzie się utrzymywał również w tym roku, może i dłużej. Sery dojrzewające faktycznie są przez Polaków doceniane – wskazuje Jacek Wyrzykiewicz

– Emmentaler to najsłynniejszy ser szwajcarski. Swą nazwę zawdzięcza pięknej i malowniczej dolinie rzeki Emme w samym środku Szwajcarii, w berneńskim kantonie. Najwcześniejsza wzmianka o produkcji sera w dolinie rzeki Emme pochodzi z końca XIII w. Ser emmentaler jest znany i chętnie jedzony w wielu krajach na całym świecie. Hochland Emmentaler Classic – łagodnie orzechowy, to jedna z propozycji serów żółtych Hochland Premium, które charakteryzują się wyjątkowymi, wyrafinowanymi wariantami smakowymi. Emmentaler Classic jest serem unikalnym o delikatnym smaku. Jego elastyczne wnętrze i równomiernie rozmieszczone oczkowanie podkreślają jego wyjątkowy charakter. Słynny podziurawiony ser emmentaler jest najczęściej spożywany w formie zapiekanej, lub jako dodatek do kanapek, krakersów, sosów, zup, mięs, warzyw, grzybów, makaronów, pizzy i ciast – dodaje Jacek Wyrzykiewicz PR & Marketing Services Manager Hochland Polska.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2017
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25