Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Grupa Polmlek: Capresi – serek typu włoskiego 250 g

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2014-08-27 12:31:50

Serek Capresi typu włoskiego wyprodukowany jest z serwatki z dodatkiem mleka krowiego pasteryzowanego oraz śmietanki pasteryzowanej. Otrzymywany jest z pełnowartościowych białek mleka, w tym z białek serwatkowych – albumin i globulin.

Albuminy i globuliny są składnikami enzymów i hormonów niezbędnych do prawidłowego przebiegu procesów fizjologicznych szczególnie dzieci, sportowców i osób zagrożonych osteoporozą. Wspomagają też system odpornościowy organizmu człowieka. Capresi serek typu włoskiego zawiera 3-krotnie więcej wapnia niż inne produkty nabiałowe tego typu.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25