Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Masmal: Cena będzie coraz ważniejsza

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2012-11-05 10:54:14

© masmal

Z Szymonem Rybczyńskim, Prezesem Zarządu w Masmal Dairy rozmawialiśmy o czynnikach, które najmocniej wpłyną na handel nabiałem w 2013 roku. Prezes S. Rybczyński nie pozostawia wątpliwości.
– Niestety głównie cena. Mówię niestety, ponieważ przy zubożeniu społeczeństwa, jakość liczy się coraz mniej. Posiadamy szereg produktów o najwyższej jakości co wynika z technologii ich wyprodukowania. Do takich należy m.in. ser Rotmistrz (w parafinie) produkowany wg starej receptury i masło ekstra Premium. Ceny ich są wyższe i w związku z tym sprzedawalność dużo mniejsza – wskazuje Szymon Rybczyński.

– W ostatnim czasie zauważyłem również, że w innych krajach najważniejszą staje się cena i nasi partnerzy handlowi od niej rozpoczynają negocjacje – dodaje Prezes Rybczyński.
– Ważnym czynnikiem będzie również gwarancja jakości i ilości. Przy stabilnej i doświadczonej kadrze produkcyjnej jesteśmy w stanie to zagwarantować. Warto także wspomnieć, że prowadzimy własny skup mleka od rolników, co gwarantuje wysoką jakość surowca.
Jestem przekonany, że dla firmy Masmal będzie to bardzo dobry rok biorąc pod uwagę sprzedaż zarówno na rynku krajowym jak i zagranicznym. Planujemy zwiększyć sprzedaż o ponad 30% w stosunku do roku obecnego – deklaruje Prezes Rybczyński.
Pełną treść rozmowy z Prezesem Masmal Dairy, Szymonem Rybczyńskim, znajdą Państwo w Forum Mleczarskie Handel 5/2012.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25