Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Chiny: Część lodów przekracza limity bakterii

Źródło: Wang Hongyi, China Daily   Dodano: 2012-09-05 09:10:06

Przekroczenie poziomów zawartości bakterii typu coli (w niektórych przypadkach wyjątkowo znacznie) wykryto w przypadku próbek 10 marek lodów na rynku chińskim. Tak wskazują ostatnie badania przeprowadzone przez Szanghajską Komisję Ochrony Praw i Interesów Konsumentów.

Badaniu poddano 22 próbki lodów, z czego w 10 przypadkach przekroczono zdefiniowane poziomy zawartości bakterii typu coli. Zarzuty dotyczą lodów takich marek jak Cold Stone, Dairy Queen, Andersen i Baskin Robbins. W przypadku lodów Dairy Queen limity przekroczono 10-krotnie.
Komisja zaapelowała do władz o wzmocnienie kontroli jakości i nadzoru nad dostawcami lodów.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25