Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Capra Campinos: Najbardziej perspektywiczną kategorią są sery kozie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2012-04-25 13:44:19

© capra-campinos

Małgorzata Klause-Wojas, Właścicielka firmy Capra Campinos w rozmowie z Forum Mleczarskim Handel podsumowuje zmiany, jakie zaszły w ostatnich latach na rynku produktów kozich.

- Z moich 17-letnich obserwacji wynika, że maksimum zainteresowania mlekiem kozim przypadło na lata 1995-1997. Potem nastąpiła stagnacja. Od 2-3 lat obserwuję wzrost popytu na sery kozie dojrzewające i kozie twarogi. Sprzedaż jogurtów, zwłaszcza owocowych, skierowanych głównie do dzieci spada, co zrozumiałe, w okresie wakacji i ferii szkolnych. Największe wahania odnotowuję przy sprzedaży mleka pasteryzowanego. Tu przede wszystkim oddziałują na znaczną część naszego społeczeństwa stereotypy. W moim odczuciu najbardziej perspektywiczną kategorią są wszelkiego rodzaju sery z mleka koziego.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25