Branża Mleczarska 100 Firm

Aktualności

Hochland Polska: Ser Sielski wpisuje się w standardy zrównoważonego rozwoju

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-05-22 10:25:56

© hochland polska
© hochland polska

– To jest opakowanie, które podąża w kierunku zrównoważonego rozwoju – mówi w Forum Mleczarskie Handel Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska. – Wykorzystano w nim o 32% mniej plastiku niż przy naszych standardowych opakowaniach do plastrów żółtych. Tacka, na której leżą plastry sera, w 100% nadaje się do recyklingu. Dzięki szczelności produkt zachowuje świeżość na dłużej, co sprzyja niemarnowaniu jedzenia. Hochland Sielski ma opakowanie z rzepem, które jest opatentowane dla Hochland Polska – mówi o nowym produkcie marki Hochland Jacek Wyrzykiewicz.

– Sery żółte rodem z Holandii i Szwajcarii to najpopularniejsze gatunki serów spośród wszystkich dostępnych na świecie. Każdy z nich jest specyficzny, nadaje smak kanapkom, stanowi dodatek do potraw, jest głównym składnikiem wielu z nich. W Polsce najpopularniejszymi serami typu holenderskiego są Gouda i Edamski, a szwajcarskiego Ementaler – wskazuje nasz rozmówca. – 90% Polaków spożywa sery żółte minimum raz w miesiącu, a najważniejszy jest dla nich smak. Poza smakiem duże znaczenie ma skład produktu, jego pochodzenie oraz marka, która jest gwarancją jakości. Ponadto w tym zabieganym świecie, konsumentom zależy na wygodnych rozwiązaniach, oraz takich, które są stworzone z myślą o środowisku – wylicza PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

– Wiedząc na czym najbardziej zależy Polakom powstał wyjątkowy ser żółty w plastrach – Hochland Sielski. To produkt, który wyróżnia się nie tylko smakiem, ale także pochodzeniem sera i mleka oraz nowym, innowacyjnym opakowaniem. Hochland Sielski pochodzi z Węgrowa, czyli z najczystszych regionów Polski zwanymi Zielonymi Płucami Polski. Produkowany jest z mleka z polskich rodzinnych gospodarstw, w których dba się o krowy, ich bezpieczeństwo i higienę. Hochland Sielski to trzy niepowtarzalne smaki: Klasyczny – ser z dziurami, o lekko słodkim smaku i sprężystej teksturze. Śmietankowy – ser o łagodnym śmietankowym smaku i kremowej konsystencji. Wyrazisty – to ser o intensywnym, bogatym i dojrzałym smaku. Hochland Sielski to również nowe opakowanie z innowacyjnym systemem zamykania na rzep, które jest unikalne na polskim rynku, jest wygodne i zachowuje świeżość sera na dłużej – dodaje Jacek Wyrzykiewicz.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2021-11-27) Hochland Polska: Wskutek pandemii konsumenci mają opory by testować nowe smaki
(2021-11-19) Hochland Polska obronił udziały rynkowe mimo spadku rynku serów topionych
(2021-11-13) Hochland Polska: Rynek twarogów sernikowych w Polsce rozwija się dynamicznie. Pandemia nie miała nań wpływu

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij