Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Piaski (OSM): Jogurt naturalny typ grecki super gęsty

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-05-22 08:11:16

Jogurt naturalny typ grecki super gęsty to nowość w ofercie Spółdzielni Piaski (OSM). Dzięki starannie dopracowanej recepturze charakteryzuje go najwyższa jakość oraz niepowtarzalny smak. Zastosowanie tradycyjnych metod produkcji sprawia, że jogurt zachowuje swoje naturalne, prozdrowotne właściwości i konsystencję oraz nie zawiera substancji konserwujących, dlatego powinien znaleźć się, jako obowiązkowa pozycja w codziennym jadłospisie.

Dzięki dużej ilości łatwo przyswajalnego białka jogurt grecki wpływa na przyspieszenie procesów metabolicznych. Poza tym, zawarte w nim żywe kultury bakterii mają korzystny wpływ na przewód pokarmowy. Jogurt jest również źródłem wapnia i fosforu, które wpływają pozytywnie na stan kości i zębów. Regularne spożywanie jogurtu greckiego pomaga wzmocnić układ kostny oraz zapobiega osteoporozie.
Produkt ma szerokie zastosowanie w kuchni. Klienci doceniają jego gęstą, kremową konsystencję oraz charakterystyczny, kwaskowy smak, stosując go, jako dodatek do różnych sałatek, wypieków, deserów oraz dipów.
Opakowanie: kubek 200 g.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25