Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kole powstała w 1930 r. Jej sztandarowym produktem jest mleko w proszku, które jest eksportowane na cały świat. Kolskie mleko w proszku pełne, odtłuszczone oraz natłuszczane tłuszczem roślinnym otrzymało
godło promocyjne Teraz Polska. Występuje w postaci aglomeratu, instant, z dodatkiem witamin i innych dodatków według życzeń klienta. Spółdzielnia w ciągu roku przerabia prawie 350 mln litrów mleka, z tego 99% w najwyższej klasie ekstra.
Do najbardziej rozpoznawalnych produktów należą serek wiejski i masło ekstra. Kolska mleczarnia oferuje także gamę innych wyrobów: śmietany, twarogi, maślanki, kefiry, mleko świeże, zsiadłe mleko. Mleczarnia w Kole otrzymała liczne wyróżnienia, m.in. Poznaj Dobrą Żywność, Teraz Polska. Jej gwarancją jest wdrożony i certyfikowany System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000:2005 oraz standardu BRC.
Od 1992 r. Prezesem Zarządu jest Czesław Cieślak.
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25
Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij