1. Komunikaty
Polska

Mlekpol (SM): Śmietanka Łaciata pasteryzowana 30%

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Śmietanka Łaciata pasteryzowana 30% to produkt pasteryzowany, niezwykle kremowy, powstający wyłącznie z polskiego mleka. Świetnie sprawdza się jako dodatek do kawy, zup, sosów i sałatek, a zwłaszcza do słodkich deserów, tortów i koktajli. Do wykorzystania na zimno i na gorąco – nie warzy i nie rozwarstwia się pod wpływem temperatury. Dzięki wysokiej zawartości tłuszczu nadaje się do ubijania i jako baza do słodkich, trwałych kremów.

Proces pasteryzacji sprawia natomiast, że śmietanka charakteryzuje się naturalnym, pysznym smakiem, przy zachowaniu wielu cennych wartości odżywczych. Produkt jest bezglutenowy i odpowiedni dla wegetarian. Zawiera m.in. witaminę A, witaminę B12, wapń oraz fosfor.

Śmietankę Łaciatą 30% należy przechowywać w lodówce, a po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin. Opakowanie po rozdzieleniu nadaje się do recyklingu.

Opakowanie: 330 ml.

Ostatnie wiadomości o firmie

Warte przeczytania