Mlekpol (SM): Śmietanka Łaciata pasteryzowana 30%
Śmietanka Łaciata pasteryzowana 30% to produkt pasteryzowany, niezwykle kremowy, powstający wyłącznie z polskiego mleka. Świetnie sprawdza się jako dodatek do kawy, zup, sosów i sałatek, a zwłaszcza do słodkich deserów, tortów i koktajli. Do wykorzystania na zimno i na gorąco – nie warzy i nie rozwarstwia się pod wpływem temperatury. Dzięki wysokiej zawartości tłuszczu nadaje się do ubijania i jako baza do słodkich, trwałych kremów.
Proces pasteryzacji sprawia natomiast, że śmietanka charakteryzuje się naturalnym, pysznym smakiem, przy zachowaniu wielu cennych wartości odżywczych. Produkt jest bezglutenowy i odpowiedni dla wegetarian. Zawiera m.in. witaminę A, witaminę B12, wapń oraz fosfor.
Śmietankę Łaciatą 30% należy przechowywać w lodówce, a po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin. Opakowanie po rozdzieleniu nadaje się do recyklingu.
Opakowanie: 330 ml.