1. Komunikaty
Polska

Euroser Dairy Group: Formagia Ser twardy typu parmezan w nowej odsłonie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Z myślą o przyszłości i potrzebach konsumentów firma zrezygnowała z kartonika, pozostając przy jednym opakowaniu – folii, co pozwoliło zmniejszyć ilość wykorzystywanego opakowania, aż o 68% w stosunku do poprzedniego. Delikatny smak krowiego mleka przełamany nutką pikantnego aromatu i subtelnym owocowym akcentem. To finezyjne połączenie sprawia, że gotowanie zmienia się w prawdziwą przyjemność z odrobiną włoskiej fantazji.

Ser twardy Formagia może z powodzeniem zastąpić w kuchni ser Grana Padano lub Parmiggiano Reggiano. Z Formagia gotowanie we włoskim stylu staje się szybkie i proste. Wystarczy, że zetrzemy nieco sera i w jednej chwili dopełnimy pizzę, lasagnię, zapiekankę lub tradycyjne spaghetti urzekającym aromatem słonecznej Italii.  

Opakowanie: 180 g.

 

Ostatnie wiadomości o firmie

Warte przeczytania