Euroser Dairy Group: Grikios Ser Sałatkowy
Miękki ser typu greckiego od lat cieszy się niesłabnącą sympatią konsumentów. To dodatek, który ożywi niejedno zwyczajne danie. Pozostawia lekko słony i przyjemnie kwaskowaty posmak.
Śnieżnobiały bloczek sera łatwo pokroić w równą kostkę lub plastry. Jednocześnie jest on na tyle miękki, że bez trudu można go pokruszyć i od razu dodać do przygotowywanej potrawy. Zawarte w serze Grikios wapń i białko to dwa makroskładniki, które odgrywają kluczową rolę w budowie oraz regeneracji kości, tkanek mięśniowych, a nawet układu nerwowego.
Ser solankowy Grikios to nieodzowny składnik sałatki greckiej. Warto jednak spróbować go też w innym wydaniu. Szczególnie dobrze komponuje się z mniej wyrazistymi smakami, tworząc zgrany duet z pomidorowymi passatami i kremowymi zupami. Sprawdzi się również w nieoczywistym połączeniu ze słodkimi dodatkami – arbuzem, miodem, sezamem czy bakaliami. Jeszcze lepszy staje się w towarzystwie lekkiego białego wina, które podkreśla jego unikalne walory.
Opakowanie: 200 g.