1. Komunikaty

Euroser Dairy Group: Grikios Ser Sałatkowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Miękki ser typu greckiego od lat cie­szy się niesłabnącą sympatią kon­sumentów. To dodatek, który ożywi niejedno zwyczajne danie. Pozosta­wia lekko słony i przyjemnie kwasko­waty posmak.

Śnieżnobiały bloczek sera łatwo po­kroić w równą kostkę lub plastry. Jed­nocześnie jest on na tyle miękki, że bez trudu można go pokruszyć i od razu dodać do przygotowywanej po­trawy. Zawarte w serze Grikios wapń i białko to dwa makroskładniki, które odgrywają kluczową rolę w budowie oraz regeneracji kości, tkanek mięśniowych, a nawet układu nerwowego.

Ser solankowy Grikios to nieodzowny składnik sałatki greckiej. Warto jednak spróbować go też w innym wydaniu. Szczególnie dobrze komponuje się z mniej wyrazistymi smakami, tworząc zgrany duet z pomidorowymi passatami i kremowymi zupami. Sprawdzi się również w nieoczywistym połączeniu ze słodkimi dodatkami – arbuzem, miodem, sezamem czy bakaliami. Jeszcze lepszy staje się w towarzystwie lekkiego białego wina, które pod­kreśla jego unikalne walory.

Opakowanie: 200 g.

 

Ostatnie wiadomości o firmie