1. Aktualności
  2. Polska
Polska

Większość mozzareli z Polmleku trafia do sektora HoReCa

Źródło: Forum Mleczarskie
Autor: Janusz Górski
© grupa polmlek

– Polmlek to jeden z czołowych producentów mozzarelli suchej – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Joanna Kołodyńska, Dyrektor Marketingu Grupy Polmlek. – Wyspecjalizowane zakłady miesięcznie mogą wyprodukować średnio 1700 ton serów w technologii Pasta Filata. Ser Mozzarella produkowany jest w blokach, wiórkach i granulkach. Większość wolumenu trafia do kanału HoReCa poprzez dystrybutorów zarówno krajowych jak i zagranicznych. Odkąd do grupy Polmlek dołączył zakład Ceko z Goliszewa, w ofercie mamy również doskonałą mozzarellę dedykowaną na rynek tradycyjny.

– Sery z Goliszewa od lat produkowane są wg niezmiennych receptur wypracowanych przez doświadczonych serowarów przekazujących wiedzę z pokolenie na pokolenie. Smak Mozzarelli to efekt współpracy ze specjalistami z Włoch. Dzięki temu udało się stworzyć włoską Mozzarellę z polskiego mleka. Jest ona delikatna w smaku, ma zwartą konsystencję, dzięki czemu łatwo ją kroić i wiórkować. Po obróbce termicznej ser apetycznie ciągnie się, podkreśla charakter włoskich dań, ma delikatny, lekko mleczny smak i łagodny zapach. Jest idealny do zapiekanek i pizzy. Dostępny w formie bloków i plastrów oraz porcji 300 g – dodaje Joanna Kołodyńska, Dyrektor Marketingu Grupy Polmlek.

Ostatnie wiadomości o firmie

Warte przeczytania