1. Aktualności
  2. Polska
Polska

Temar (PPH) stawia na czysty skład etykiety

Źródło: Forum Mleczarskie
Autor: Janusz Górski
© temar (pph)

– Jako wiodący importer serów europejskich dokładamy wszelkich starań, aby gama produktów była coraz szersza, a tym samym atrakcyjna i dopasowana do potrzeb potencjalnych konsumentów – mówi Aleksandra Makowska, Marketing Manager w firmie Temar (PPH). – Stawiamy przede wszystkim na czysty skład etykiety, tj. brak konserwantów polepszaczy smaku, chemicznych barwników i innych elementów sztucznie podnoszących wartość produktu. 

– W naszym portfolio wiodące marki Bio to Klarma oraz produkty Andechser. W wyrobach marki Klarma (dostępnych w 4 rodzajach: Gouda, Tylżycki, Cheddar oraz Maasdam o gramaturze 125 g) dominują naturalne składniki pochodzące z ekologicznych gospodarstw, opatrzone certyfikatem Bio. Gama produktów Andechser jest dużo szersza, znajdziemy w niej zarówno sery pleśniowe (Camembert kozi o zawartości 50% tł.), jak i półtwarde w plastrach (m.in. bezlaktozowe ekologiczne Alpejskie sery żółte, a take kefiry, mleka i jogurty do picia. Produkty posiadają oznaczenia upraw ekologicznych – dodaje Aleksandra Makowska.

Warte przeczytania