1. Aktualności
  2. Polska

Mlekpol (SM): Rośnie otwartość Polaków na eksperymenty kulinarne

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© mlekpol (sm)

– Mlekpol wytwarza twarogi zgodnie z wypracowaną przez lata recepturą, z poszanowaniem tradycji, ale przy wykorzystaniu nowoczesnych technologii, które pozwalają wyprodukować twaróg najwyższej jakości z najlepszego polskiego surowca – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Małgorzata Cebelińska, Dyrektor Handlu Mlekpol (SM). Nasze tradycyjne twarogi Mlekpol czy Mazurski Smak cieszą się dużą popularnością. Konsumenci w zależności od kulinarnych inspiracji czy upodobań mogą wybrać twarogi chude, półtłuste, jak i tłuste. Dobrej jakości twaróg to źródło cennych składników i bogactwo wartości odżywczych. Powinien być częścią codziennej diety.

– Białko w nim zawarte jest bardzo dobrze przyswajalne, dlatego jest ważnym elementem menu dla dzieci lub osób starszych. Polacy to lubią i doceniają, że twaróg można łączyć z różnymi dodatkami jak owoce czy dżemy, ale także z warzywami – rzodkiewką, cebulą, szczypiorkiem, a nawet z orzechami. Zauważamy coraz większą otwartość Polaków na eksperymenty kulinarne. Ta nowoczesność nie wyklucza zainteresowania regionalnymi, tradycyjnymi produktami, właśnie takimi jak twarogi. Na te potrzeby konsumentów odpowiadają produkty pod marką Mazurski Smak, oferując wszystko to, co bierze się z natury. Pamiętamy również o konsumentach, którzy nie tolerują laktozy, a nie chcą rezygnować z nabiału i jego odżywczych wartości. Rozwój asortymentu bez laktozy to nie tylko trend, ale realna potrzeba społeczeństwa, a co za tym idzie oczekiwanie ze strony naszych partnerów handlowyc – dodaje Małgorzata Cebelińska, Dyrektor Handlu Mlekpol (SM).

Ostatnie wiadomości o firmie