1. Aktualności
  2. Polska

Sertop: Przedświąteczne przygotowania

Źródło: Forum Mleczarskie
Autor: Janusz Górski
© sertop

– Ostatnimi laty świąteczny asortyment pojawia się w sklepach już w pierwszych dniach listopada. Trend ten widoczny jest także w branży spożywczej i inicjowany jest przez samych konsumentów, przygotowujących się z wyprzedzeniem do rodzinnych, świątecznych spotkań. Chcąc sprostać potrzebom/wymaganiom rynku warto już teraz zatowarować sklep typowo świątecznymi produktami. Które z produktów tyskiego producenta serków topionych generują w tym czasie największą sprzedaż? Z pewnością serek topiony z dodatkiem borowików, wykorzystywany do przygotowywania zupy grzybowej oraz aromatycznych sosów do świątecznych mięs – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop.

– Na drugim miejscu pod kątem popularności plasuje się Złoty Ementaler, nasz kultowy produkt oraz serki o neutralnych smakach takie jak Gouda, Tylżycki i Edam. To właśnie te produkty warto mieć już teraz na sklepowych półkach – dodaje Aneta Będkowska.

Ostatnie wiadomości o firmie