1. Aktualności
  2. Polska

Sertop: Ser smażony dodaje prestiżu w w menu w HoReCa

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© sertop

– Wzrost zainteresowania produktami lokalnymi w bezpośredni sposób przekłada się na popularność serów smażonych, coraz częściej obecnych nie tylko w polskich domach, ale także w hotelach i restauracjach – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop. – Z naszych obserwacji wynika, że Polacy doceniają wartość rodzimych produktów tradycyjnych, takich jak sery smażone, mocno związane z kulturą Śląska i Wielkopolski, których obecność w restauracyjnym menu wzmacnia prestiż danego miejsca, zapewniając jednocześnie niesamowite doznania kulinarne koneserom dobrego smaku. Jest to pozytywny trend, który wraz z patriotyzmem gospodarczym daje szansę tym produktom na dalszy rozwój.

Ostatnie wiadomości o firmie