1. Aktualności
  2. Polska

Hochland Polska: Ser Sielski wpisuje się w standardy zrównoważonego rozwoju

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© hochland polska
© hochland polska

– To jest opakowanie, które podąża w kierunku zrównoważonego rozwoju – mówi w Forum Mleczarskie Handel Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska. – Wykorzystano w nim o 32% mniej plastiku niż przy naszych standardowych opakowaniach do plastrów żółtych. Tacka, na której leżą plastry sera, w 100% nadaje się do recyklingu. Dzięki szczelności produkt zachowuje świeżość na dłużej, co sprzyja niemarnowaniu jedzenia. Hochland Sielski ma opakowanie z rzepem, które jest opatentowane dla Hochland Polska – mówi o nowym produkcie marki Hochland Jacek Wyrzykiewicz.

– Sery żółte rodem z Holandii i Szwajcarii to najpopularniejsze gatunki serów spośród wszystkich dostępnych na świecie. Każdy z nich jest specyficzny, nadaje smak kanapkom, stanowi dodatek do potraw, jest głównym składnikiem wielu z nich. W Polsce najpopularniejszymi serami typu holenderskiego są Gouda i Edamski, a szwajcarskiego Ementaler – wskazuje nasz rozmówca. – 90% Polaków spożywa sery żółte minimum raz w miesiącu, a najważniejszy jest dla nich smak. Poza smakiem duże znaczenie ma skład produktu, jego pochodzenie oraz marka, która jest gwarancją jakości. Ponadto w tym zabieganym świecie, konsumentom zależy na wygodnych rozwiązaniach, oraz takich, które są stworzone z myślą o środowisku – wylicza PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

– Wiedząc na czym najbardziej zależy Polakom powstał wyjątkowy ser żółty w plastrach – Hochland Sielski. To produkt, który wyróżnia się nie tylko smakiem, ale także pochodzeniem sera i mleka oraz nowym, innowacyjnym opakowaniem. Hochland Sielski pochodzi z Węgrowa, czyli z najczystszych regionów Polski zwanymi Zielonymi Płucami Polski. Produkowany jest z mleka z polskich rodzinnych gospodarstw, w których dba się o krowy, ich bezpieczeństwo i higienę. Hochland Sielski to trzy niepowtarzalne smaki: Klasyczny – ser z dziurami, o lekko słodkim smaku i sprężystej teksturze. Śmietankowy – ser o łagodnym śmietankowym smaku i kremowej konsystencji. Wyrazisty – to ser o intensywnym, bogatym i dojrzałym smaku. Hochland Sielski to również nowe opakowanie z innowacyjnym systemem zamykania na rzep, które jest unikalne na polskim rynku, jest wygodne i zachowuje świeżość sera na dłużej – dodaje Jacek Wyrzykiewicz.

Ostatnie wiadomości o firmie