Grupa Polmlek: Jesteśmy jednym z czołowych producentów Mozzarelli suchej
– Mozzarellę produkujemy w kilku zakładach, a rynkiem zbytu jest w dużej mierze kanał HoReCa oraz eksport – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Joanna Kołodyńska Dyrektor Marketingu Grupy Polmlek. – Średnio w miesiącu w technologii Pasta Filata wytwarzane jest ponad 1 250 ton wyrobu gotowego. Nasze produkty charakteryzują się świeżym, delikatnym smakiem, sprężystą, zwartą konsystencją, a po zapieczeniu – doskonałą ciągliwością.
– Grupa Polmlek produkuje Mozzarellę w blokach oraz w wiórach i granulkach. Na rynek detaliczny natomiast trafiają porcjowane wiórki, gotowe, aby wysypać je na domową pizzę, zapiekanki, makaron. Wysoka jakość, powtarzalność, doskonały smak i ciągliwość naszej Mozzarelli to gwarancja kulinarnych sukcesów zarówno dla domowych kucharzy, jak i profesjonalistów – dodaje Joanna Kołodyńska Dyrektor Marketingu Grupy Polmlek.